Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Rozen kolač sa makom i čokoladom

Ukusan kolač pogodan za velika porodična okupljanja

1 Porcija

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Rozen kolač sa makom i čokoladom

Sastojci:

1 pakovanje Dr. Oetker Rozen kore

Potrebno za fil:

450 ml mleka
250 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
200 g margarina
300 g maka mlevenog
0,5 kašičice soli
80 g čokolade za kuvanje
100 g mlevenog keksa

Potrebno za glazuru:

150 g čokolade za kuvanje
2 kašika/e ulja
50 g bele čokolade

Priprema

Priprema

1

Priprema fila

U veću šerpu sipati 450 ml mleka, 250 g šećera, 1 Dr.Oetker vanilin šećer. Zagrevati na srednjoj temperaturi, uz mešanje dok se sav šećer ne otopi. Dodati 250 g margarina i mešati dok se ne otopi. Skloniti šerpu sa šporeta, sipati 300 g mlevenog maka, ½ kafene kašičice soli, dobro promešati. Vratiti na šporet, kuvati na najmanjoj temperaturi, uz mešanje 5 minuta (pažljivo, vodite računa da Vas ne isprska). Skloniti sa šporeta, dodati 80 g čokolade za kuvanje (prethodno izlomljene na kockice), dobro izmešati da se otopi, zatim dodati 100 g mlevenog keksa i dobro izmešati kašikom. Vratiti na šporet i kada proključa, kuvati 1- 2 minuta uz neprekidno mešanje. Fil ostaviti da se prohladi oko 5-10 minuta.

2

Filovanje kora

Toplim filom ravnomerno premazati sve kore, osim poslednje. Prekriti folijom, staviti u frižider i pritisnuti (najmanje 3 sata). Kolač preliti glazurom.

3

Priprema glazure

Otopiti na pari 150 g čokolade za kuvanje (prethodno izlomljene na kockice), sa 2 kašike ulja. 50 g bele čokolade izlomiti na kockice i staviti u sam ćošak kesice za zamrzivač. Pažljivo staviti kesicu sa čokoladom u mikrotalasnu rernu da se čokolada otopi (prilagoditi potrebniu jačinu i vreme). Odseći makazama ćošak kesice, tako da otvor bude što manji. Kolač prvo preliti crnom čokoladom, odmah zatim pomoću kesice išarati belom čokoladom. Pomoću čačkalice dok je preliv od bele čokolade još vruć, napravite šare po želji. Kada se kolač prohladi, staviti kolač u frižider da se dobro ohladi i stegne. Pre služenja iseći na parćiće 2 x 5 cm.