Flag

Rozen kolač sa keksom i makom

60 štanglica/e
Jednostavno
40
Ukusni zalogaji koji će zadovoljiti očekivanja i najvećih sladokusaca.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Odmah nakon nanošenja glazure, po želji ukrasiti otopljenom belom čokoladom ili posuti mlevenim keksom, ili krupno seckanim pečenim lešnicima.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Fil
200 gmaka (prethodno samlevenog)
400 mlmleka
350 gšećera
200 gmaslaca
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
300 gDr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
100 gpečenih, mlevenih lešnika
Glazura
150 gčokolade za kuvanje
3 kašika/eulja
Kore
1 pakovanjeDr. Oetker Rozen kore
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Rozen kore
1

Priprema fila

U šerpu sipati 200 g mlevenog maka, 400 ml mleka i 350 g šećera. Uz neprestano mešanje zagrevati do ključanja i kuvati još par minuta. Skloniti sa šporeta, dodati 200 g iseckanog maslaca, vratiti kratko na šporet i mešati dok se svi sastojci ne sjedine. Skloniti sa šporeta, dodati 300 g mlevenog keksa, 100 g mlevenih pečenih lešnika, 1 vanilin šećer i sve dobro promešati.

2

Filovanje kora

Toplim filom ravnomerno premazati sve kore, osim poslednje. Kada se malo prohladi, pokriti folijom, pritisnuti i staviti u frižider. Posle nekoliko sati ili sutradan tortu preliti glazurom.

3

Priprema glazure

Otopiti na pari 150 g čokolade za kuvanje (prethodno izlomljene na kockice) sa 3 kašike ulja. Kratko prohladiti i preliti kolač.

  • Odmah nakon nanošenja glazure, po želji ukrasiti otopljenom belom čokoladom ili posuti mlevenim keksom, ili krupno seckanim pečenim lešnicima.