Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Rozen kolač sa keksom i makom

Ukusni zalogaji koji će zadovoljiti očekivanja i najvećih sladokusaca.

60 štanglica/e

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Rozen kolač sa keksom i makom

Fil:

200 g maka (prethodno samlevenog)
400 ml mleka
350 g šećera
200 g maslaca
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
300 g Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
100 g pečenih, mlevenih lešnika

Glazura:

150 g čokolade za kuvanje
3 kašika/e ulja

Kore:

1 pakovanje Dr. Oetker Rozen kore

Priprema

Priprema

1

Priprema fila

U šerpu sipati 200 g mlevenog maka, 400 ml mleka i 350 g šećera. Uz neprestano mešanje zagrevati do ključanja i kuvati još par minuta. Skloniti sa šporeta, dodati 200 g iseckanog maslaca, vratiti kratko na šporet i mešati dok se svi sastojci ne sjedine. Skloniti sa šporeta, dodati 300 g mlevenog keksa, 100 g mlevenih pečenih lešnika, 1 vanilin šećer i sve dobro promešati.

2

Filovanje kora

Toplim filom ravnomerno premazati sve kore, osim poslednje. Kada se malo prohladi, pokriti folijom, pritisnuti i staviti u frižider. Posle nekoliko sati ili sutradan tortu preliti glazurom.

3

Priprema glazure

Otopiti na pari 150 g čokolade za kuvanje (prethodno izlomljene na kockice) sa 3 kašike ulja. Kratko prohladiti i preliti kolač.