Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Rozen bajadera

Predstavljamo vam drugačiju pripremu bajadere, idealne za slavsku trpezu.

44 Porcija/e

Jednostavno 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Rozen bajadera

Sastojci:

5 lista/listova Dr. Oetker Rozen kore

Za filove:

350 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
120 ml vode
150 g margarina ili maslaca
100 g Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
180 g oraha mlevenih
100 g crne čokolade
2 kašičice Dr. Oetker Kakao
100 ml gaziranog soka od pomorandže

Za glazuru:

100 g crne čokolade za kuvanje
3 kašika/e ulja

Priprema

Priprema

1

Filovi

U sud sipajte šećer, vanilin šećer, vodu i margarin ili puter. Kada voda provri i šećer se istopi, sklonite sa vatre i odmah dodajte mleveni keks i orahe. Promešajte, pa dodajte sok i još malo promešajte. Smesu podelite na dva jednaka dela. U jedan deo dodajte istopljenu crnu čokoladu i kakao.

2

Filovanje

Na tacnu stavite prvu rozen koru i odmah premažite polovinom tamnog fila. Stavite drugu koru, pa premažite svetlim filom. Na isti način stavite još dve kore i naizmenično premažite filom. Stavite i poslednju, petu koru, i napravite glazuru sjedinjavanjem otopljene čokolade i ulja. Prelijte glazuru preko poslednje kore.


Ostavite da se ohladi i stegne, pa isecite na štanglice 2,5 cm x 5 cm.