Flag

Rozen bajadera

44 Porcija/e
Jednostavno
60
Predstavljamo vam drugačiju pripremu bajadere, idealne za slavsku trpezu.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
5 lista/listovaDr. Oetker Rozen kore
Za filove
350 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
120 mlvode
150 gmargarina ili maslaca
100 gDr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
180 goraha mlevenih
100 gcrne čokolade
2 kašičiceDr. Oetker Kakao
100 mlgaziranog soka od pomorandže
Za glazuru
100 gcrne čokolade za kuvanje
3 kašika/eulja
Picture - Dr. Oetker Rozen kore
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Kakao
1

Filovi

U sud sipajte šećer, vanilin šećer, vodu i margarin ili puter. Kada voda provri i šećer se istopi, sklonite sa vatre i odmah dodajte mleveni keks i orahe. Promešajte, pa dodajte sok i još malo promešajte. Smesu podelite na dva jednaka dela. U jedan deo dodajte istopljenu crnu čokoladu i kakao.

2

Filovanje

Na tacnu stavite prvu rozen koru i odmah premažite polovinom tamnog fila. Stavite drugu koru, pa premažite svetlim filom. Na isti način stavite još dve kore i naizmenično premažite filom. Stavite i poslednju, petu koru, i napravite glazuru sjedinjavanjem otopljene čokolade i ulja. Prelijte glazuru preko poslednje kore.


Ostavite da se ohladi i stegne, pa isecite na štanglice 2,5 cm x 5 cm.