Flag

Rafinirani tart sa kajsijama

1 kolač
Srednje teško
40
Tart sa kajsijama i filom od vanile.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Pripremite
Tepsiju sa štipaljkom
malo masnoće
Prhko testo
200 gpšeničnog brašna
2 kašika/ekakao praha
70 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Cimet šećera
1 prstohvatsoli
1 komadjaje
100 gmekog margarina ili maslaca
Nadev
500 gkajsija ili 1 konzerva polutki kajsija (neto 480 g)
Fil od vanile
400 gslatke pavlake
70 gšećera
1 prstohvatsoli
2 komadajaja
20 gDr. Oetker Gustin
20 gbadema (oljuštenog)
1 kesicaDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
Aprikotiranje
3 kašika/edžema od kajsije
1 kašikavode
Picture - Dr. Oetker Gustin
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
1

Prhko testo

U činiji pomešajte brašno sa kakao prahom, šećerom, cimet šećerom i solju. Dodajte jaje i maslac ili margarin. Sve umesite mikserom, muteci prvo najmanjom, potom najvećom brzinom, tako da dobijete fine mrvice. Sipajte mrvice u tepsiju i pritisnite, tako da dobijete koru i pretpecite u donjoj trećini rerne otprilike 20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni.

Pozicija rešetke: donja trećina

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C

2

Fil od vanile

Stavite pavlaku da se kuva. Kada se prohladi, u nju umešajte burbon vanila aromatizovani šećer, šećer i so. Pomešajte jaja sa Gustinom. Umešajte smesu od jaja u pavlaku. Vratite pavlaku da još jednom kratko prokuva, potom nanesite na polupečenu koru i poravnajte.

3

Nadev

Kajsije očistite i prepolovite ili polutke kajsija iz konzerve dobro ocedite. Položite kajsije sa oblom stranom na dole preko fila. U svaku polutku stavite po jedan oljušteni badem. Ispecite kolač do kraja na istoj temperaturi otprilike 20 minuta.

4

Aprikotiranje

Provucite džem kroz cediljku i pomešajte sa vodom. Kratko prokuvajte. Premažite tart i ostavite da se ohladi u kalupu. Pre samog serviranja odvojite kolač od kalupa.