Za recept Raffaello ® torta
malo masnoće | |
papir za pečenje |
100 g | brašna |
100 g | bele čokolade |
1 puna kašičica | Dr. Oetker Praška za pecivo |
100 g | kokosovog brašna |
2 | jaja |
75 g | šećera |
75 ml | jestivog ulja (npr. suncokretovog ulja) |
100 ml | mleka |
50 g | badema (naseckanog u obliku štapića) |
300 g | Raffaello ® kuglica |
400 ml | slatke pavlake |
2 kesice | Dr. Oetker Kremfixa |
3 kašika/e | šećera u prahu |
2 - 3 kašika/e | likera od kokosa i pavlake |
250 g | slatke pavlake (36% m.m.) |
2 kašika/e | šećera u prahu |
50 g | bele čokolade |
Za testo grubo naseckajte belu čokoladu i otopite na vodenoj pari pri niskoj temperaturi. Dno kalupa za torte obložite papirom za pečenje, a obruč namastite s malo masnoće. Zagrejte rernu na 180°C (vreo vazduh na 160°C).
Brašno i prašak za pecivo pomešajte u posudi. Dodajte ostale sastojke i otopljenu čokoladu. Sve zajedno mikserom (metlicama) umesite u glatko testo, mešajući najpre kratko na najnižoj, a potom dve minute na najvećoj brzini. Testo stavite u kalup za torte i poravnajte. Kalup stavite na rešetku (donji nivo) u rerun I pecite 25 min. Odvojite obruč kalupa za torte i uklonite ga. Testo s papirom za pečenje ostavite da se ohladi na kuhinjskoj rešetki.
Bademe u neprijanjajućem tiganju prepecite do zlatno-smeđe boje i ostavite da se ohlade na tanjiru. Za ukrašavanje ostavite 6 Raffaello ® kuglica sa strane koje će vam trebati kasnije. Preostale kuglice iz pakovanja podelite nožem svaku na 4 komada i stavite u veliku činiju. Pavlaku s Kremfixom i šećerom u prahu čvrsto umutite. Umućenu pavlaku i bademe pomešajte s prepolovljenim komadićima Raffaello ® kuglica.
Povucite papir za pečenje s testa. Testo stavite na tacnu za tortu i natopite kokosovim likerom. Nadev namažite na podlogu u obliku kupole.
Slatku pavlaku i šećer u prahu stavite u posudu te čvrsto umutite mikserom (metlicama). Dobijeni krem premažite po torti u obliku talasa.
Prepolovite 6 Raffaello ® kuglica i ukrasite tortu. Nožem za guljenje povrća naribajte čokoladu; dekorativno je raspodelite po torti. Tortu do posluživanja stavite u frižider.
Za bezalkoholnu varijantu izostavite liker od kokosa. Raffaello ® kuglice se najlakše režu ako su hladne.
Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ukoliko se slažete sa ovim, molimo vas da kliknete na „Slažem se“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.
Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.
Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.
Da
Ne
Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.
Da
Ne
Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: