Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Raffaello ® torta

Torta koja će oduševiti sve ljubitelje kokosa

12 Porcija/e

Zahteva određeno umeće 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Raffaello ® torta

Okrugli kalup za torte (Ø 26 cm):

malo masnoće
papir za pečenje

Testo:

100 g brašna
100 g bele čokolade
1 puna kašičica Dr. Oetker Praška za pecivo
100 g kokosovog brašna
2 jaja
75 g šećera
75 ml jestivog ulja (npr. suncokretovog ulja)
100 ml mleka

Nadev:

50 g badema (naseckanog u obliku štapića)
300 g Raffaello ® kuglica
400 ml slatke pavlake
2 kesice Dr. Oetker Kremfixa
3 kašika/e šećera u prahu

Za natapanje:

2 - 3 kašika/e likera od kokosa i pavlake

Krem:

250 g slatke pavlake (36% m.m.)
2 kašika/e šećera u prahu

Za dekorisanje:

50 g bele čokolade

Priprema

Priprema

1

Za testo grubo naseckajte belu čokoladu i otopite na vodenoj pari pri niskoj temperaturi. Dno kalupa za torte obložite papirom za pečenje, a obruč namastite s malo masnoće. Zagrejte rernu na 180°C (vreo vazduh na 160°C).

2

Testo

Brašno i prašak za pecivo pomešajte u posudi. Dodajte ostale sastojke i otopljenu čokoladu. Sve zajedno mikserom (metlicama) umesite u glatko testo, mešajući najpre kratko na najnižoj, a potom dve minute na najvećoj brzini. Testo stavite u kalup za torte i poravnajte. Kalup stavite na rešetku (donji nivo) u rerun I pecite 25 min. Odvojite obruč kalupa za torte i uklonite ga. Testo s papirom za pečenje ostavite da se ohladi na kuhinjskoj rešetki.

3

Nadev

Bademe u neprijanjajućem tiganju prepecite do zlatno-smeđe boje i ostavite da se ohlade na tanjiru. Za ukrašavanje ostavite 6 Raffaello ® kuglica sa strane koje će vam trebati kasnije. Preostale kuglice iz pakovanja podelite nožem svaku na 4 komada i stavite u veliku činiju. Pavlaku s Kremfixom i šećerom u prahu čvrsto umutite. Umućenu pavlaku i bademe pomešajte s prepolovljenim komadićima Raffaello ® kuglica.

4

Natapanje

Povucite papir za pečenje s testa. Testo stavite na tacnu za tortu i natopite kokosovim likerom. Nadev namažite na podlogu u obliku kupole.

5

Slatku pavlaku i šećer u prahu stavite u posudu te čvrsto umutite mikserom (metlicama). Dobijeni krem premažite po torti u obliku talasa.

6

Dekorisanje

Prepolovite 6 Raffaello ® kuglica i ukrasite tortu. Nožem za guljenje povrća naribajte čokoladu; dekorativno je raspodelite po torti. Tortu do posluživanja stavite u frižider.

7

Napomena

Za bezalkoholnu varijantu izostavite liker od kokosa. Raffaello ® kuglice se najlakše režu ako su hladne.