Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Punjeni kapkejk sa jagodama

Spoj vazdušastog testa, neodoljivog krema od banane i jagoda u jednom kapkejku!

10 kapkejkova

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Punjeni kapkejk sa jagodama

Testo:

1 kutija Dr. Oetker Cupcake
1 jaje
7 kašika/e ulja
100 ml vode

Krem:

200 ml hladnog mleka

Punjenje:

5 jagoda

Priprema

Priprema

1

Predpriprema

Poslažite papirne korpice na tepsiju za pečenje. Podesite rernu na željenu temperaturu i uključite je da se zagreje.

Rerna sa ventilatorom: 180°C.
Gornji i donji grejač: 180°C.

2

Priprema testa

Sipajte smesu za testo u posudu za mešanje i dodajte jaje, ulje i vodu. Ručnom mutilicom ili viljuškom mešajte 2-3 minuta. Ravnomerno rasporedite testo u korpice i stavite da se peče.

Vreme pečenja: oko 20-25 minuta
Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi 15-20 minuta.

3

Oblikovanje i punjenje

Skinite kapicu dubine 1 cm sa kapkejka koristeći kašičicu, tako da ostavite obod od testa. Napravite rupu u kapkejku laganim pritiskanjem kašikom. Izmrvite kapice koje ste skinuli sa kapkejkova u činiju. Isecite jagode na 6 listića. Sipajte hladno mleko u posudu za mešanje i dodajte smesu za krem. Mutite mikserom u početku malom brzinom, a potom većom brzinom ukupno 2 minuta. Dodajte komadiće čokolade i promešajte kašikom. Stavite 3 listića jagode u rupu na kapkejku. Dodajte jednu supenu kašiku krema na jagode.  Dok držite korpicu sa kapkejkom u jednoj ruci, prekrijte kapkejk izmrvljenim testom laganim pritiskanjem dlanom druge ruke. Poslužite odmah ili ostavite da se ohlade u frižideru.