Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Punjena snežna torta

Kremasta torta ukrašena puslicama

približno 8 - 10 Porcije

Komplikovano 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Punjena snežna torta

Za okrugli kalup za torte (Ø 20 cm):

malo masnoće

Za lim za pečenje:

malo masnoće
papir za pečenje

Nadev:

3 belanaca
100 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećer

Biskvit:

100 g mekog margarina ili maslaca
75 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećer
1 prstohvat soli
3 žumanca
100 g pšeničnog brašna
1 kašičica Dr. Oetker Prašak za pecivo
50 g mlevenog badema
3 kašike likera od čokolade

Punjenje:

2 pakovanja Dr. Oetker Fila za tortu sa ukusom vanile
2 pakovanja Dr. Oetker Fila za tortu sa ukusom čokolade
475 ml mleka
25 g rendane čokolade za kuvanje
rendane kore pomorandže

Za posipanje:

malo šećera u prahu

Priprema

Priprema

1

Namastite dno kalupa za torte. Namastite lim za pečenje i obložite papirom za pečenje. Zagrejte pećnicu. Električna pećnica: oko 160°C . Pećnica na topli vazduh: oko 140°C.

2

Nadev:

Belanca u posudi istucite mikserom (metlicama) u vrlo čvrst sneg. Postepeno dodajte šećer i vanilin šećer. Smesu s belncima stavite u kesicu za ukrašavanje s nastavkom u obliku kruga (Ø oko 8 mm).

3

Biskvit:

Maslac ili margarin u posudi mikserom (metlicama) penasto istucite. Mešajući postupno dodajte šećer, vanilin šećer i soli, sve dok ne dobijete kompaktnu smesu. Dodajte pojedinačno jaja mešajući svako oko ½ minute na najvećoj brzini. Pomešajte brašno s praškom za pecivo i bademima te kratko umešajte u 2 porcije, potom naizmenično dodajte liker mešajući na srednjoj brzini. Testo razmažite po dnu kalupa za torte. Po tome istisnite sneg u obliku tačkica. Prethodno odvojite oko 2-3 kašike za borove. Stavite kalup na rešetku u rernu. Nivo rerne: donja trećina. Vreme pečenja: oko 55 Min.

4

Odvojite obruč kalupa za torte i uklonite ga. Biskvit odmah odvojite od dna kalupa za torte i ostavite da se ohladi na kuhinjskoj rešetki. Smanjite temperaturu pećnice. Na lim istisnite oko 8-10 sitnih borova, oko 4 x 7 cm (slika 2) i ispecite. Električna rerna: oko 120°C. Rerna na topao vazduh: oko 100°C. Nivo rerne: donja trećina. Vreme pečenja: oko 60 Min. Ukrase od belanaca odmah pospite šećerom u prahu i ostavite da se ohlade na limu za pečenje na kuhinjskoj rešetki.

5

Punjenje:

Biskvit za tortu jednom vodoravno prerežite i donju podlogu stavite na pladanj za torte. Kreme za tortu s ukusom čokolade pripremite prema uputama na omotu s 225 ml mleka i 25 ml kremastog likera. Umešajte ribanu čokoladu i premažite kremom donju podlogu. Pripremite kreme za tortu s ukusom vanile prema uputstvima s mlekom i koricama od narandže te premažite po kremi od čokolade. Gornji biskvit nasecite na 8 – 10 komada i raspodelite po kremi. Tortu do posluživanja držite u frižideru.

6

Ukrašavanje:

Pre posluživanja pospite tortu šećerom u prahu, a na rub torte utisnite borove od beze smese.

Informacije i nutritivne vrednosti Za recept Punjena snežna torta

Po porciji / komada Na 100 g / ml
Masti 0.8g 1.1g
Ugljeni hidrati 0.5g 0.7g
Proteini 0.4g 0.6g