Flag

Provansalski reliš

1 Reliš
Jednostavno
40
Dodatak uz jela od mesa - reliš.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Servirajte reliš uz ribu ili meso sa roštilja.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
600 gpaprike zelene, žute i crvene (po 200 g svake)
600 gparadajza
400 gplava patlidžana
400 gtikvica
6 češnjabelog luka
500 mlvina belog
100 mlvinskog sirćeta belog
2 kašika/eparadajza koncentrata
500 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Džemfixa 2:1
malosoli
malobibera mlevenog Cayenne i usitnjenog tamjana
Picture - Dr. Oetker Džemfixa 2:1
1

Priprema

Zelene, žute i crvene paprike prepolovite, očistite od semenki i belih končića, operite i sitno iseckajte, odmerite po 200 g. Paradajz operite, ocedite i zasecite unakrst, kratko ga potopite u kipuću vodu. Oljuštite ga, očistite, mesnati deo sitno iseckajte i odmerite 600 g. Plavi patlidžan operite, ocedite, odsecite krajeve, fino iseckajte i odmerite 400 g. Tikvice operite, ocedite, odsecite krajeve, fino iseckajte i odmerite 400 g. Očistite beli luk i provucite kroz presu ili sitno iseckajte. Odmerite vino i sirće.

2

Stavite sve sastojke u lonac za kuvanje, stavite da se kuva, mešajte neprestano dok ne provri, a potom uz kuvajte 5 minuta povremeno mešajući. Začinite po sopstvenom ukusu i odmah napunite pripremljene tegle do vrha, zatvorite poklopcem na navoj. Napunjene tegle odmah okrenite naopako i u tom položaju ostavite oko 5 minuta.

  • Servirajte reliš uz ribu ili meso sa roštilja.