Flag

Princes krofne sa sirom i paradajzom

12 Peciva
Srednje teško
60
Letnje iznenađenje u vidu krofni sa sirom i paradajzom.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Nenapunjene princes krofne možete da zamrznete. Otopljene pecite 5 minuta u rerni na temperaturi pečenja.
Recipe Tips
U fil po želji možete da dodate i beli luk.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Tepsija (40 x 30 cm)
malo masnoće
papir za pečenje
Kuvano testo
125 mlvode
50 gmaslaca ili margarina
0,5 ravne kašičicesoli
sveže mleveni crni biber
slatka mlevena paprika
85 gpšeničnog brašna
15 gDr. Oetker Gustin
1 kašikaparadajza koncentrata
2 - 3 komadajaja
1 ravna kašičicaDr. Oetker Prašak za pecivo
50 gkačkavalja Gauda rendanog
Fil
100 gfeta sira
200 gkrem sira sa začinskim biljem
150 gkisele pavlake
1 kašičicačili sosa (ako volite ljuto)
mlevena paprika
Picture - Dr. Oetker Gustin
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
1

Pripremite

Zagrejte rernu. Podmažite tepsiju i obložite papirom za pečenje.

2

Kuvano testo

U maloj šerpi prokuvajte vodu sa maslacem i začinima. Pomerite sa ringle. Brašno pomešajte sa gustinom, prosejte i dodajte u vodu. Mešajte varjačom da dobijete glatko testo, potom „kuvajte" 1 minut neprestano mešajući, prespite u činiju za mućenje. Prvo dodajte koncentrat paradajza. Potom jedno za drugim dodajte 2 jaja i umutite mikserom (najvećom brzinom) u glatko testo. Poslednje jaje umutite po strani i dodajte u testo samo onoliko, koliko je potrebno da bi testo dobilo visoki sjaj i u trakama visi sa kašike. Sir i prašak za pecivo dodajte tek u ohlađeno testo. Uz pomoć 2 kašičice nanesite 24 hrpice testa na tepsiju. Pecite na sredini zagrejane rerne.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Tokom prvih 15 minuta pečenja ne otvarajte rernu, jer će u suprotnom testo spasti. Odmah nakon pečenja sa svake princes krofne odsecite poklopac i ostavite ih da se hlade na rešetki.

3

Fil

Izmrvite fetu, pomešajte sa krem sirom i pavlakom, po želji dodajte čili sos i alevu papriku. Sipajte fil pomoću kašičice u princes krofne, prekrijte ih poklopcem i po želji ukrasite peršunom.

  • Nenapunjene princes krofne možete da zamrznete. Otopljene pecite 5 minuta u rerni na temperaturi pečenja.
  • U fil po želji možete da dodate i beli luk.