Flag

Princes krofne sa sirom

12 Peciva
Srednje teško
60
Slane, a istovremeno i slatke princes krofne!
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Tepsija (40 x 30 cm)
malo masnoće
pšenično brašno
Kuvano testo
125 mlvode
1 prstohvatsoli
25 gmaslaca ili margarina
75 gpšeničnog brašna
15 gDr. Oetker Gustin
2 - 3 komadajaja
0,5 ravne kašičiceDr. Oetker Prašak za pecivo
100 gkačkavalja edamera rendanog
Fil
250 gsira svežeg
150 gkisele pavlake
malosoli
sveže mleveni crni biber
100 gšunke sirove
0,5 vezicevlašca
mlevena paprika
Picture - Dr. Oetker Gustin
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
1

Pripremite

Zagrejte rernu. Podmažite tepsiju i pospite brašnom.

2

Kuvano testo

U maloj šerpi prokuvajte vodu i so sa maslacem. Pomerite sa ringle. Brašno pomešajte sa gustinom, prosejte i dodajte u vodu. Mešajte varjačom da dobijete glatko testo, potom „kuvajte" testo1 minut neprestano mešajući, prespite u činiju za mućenje. Potom jedno za drugim dodajte 2 jaja i umutite mikserom (najvećom brzinom) u glatko testo. Poslednje jaje umutite po strani i dodajte u testo samo onoliko, koliko je potrebno da bi testo dobilo visoki sjaj i u trakama visi sa kašike. Prašak za pecivo dodajte tek u ohlađeno testo. Na kraju dodajte kačkavalj. Uz pomoć 2 kašičice nanesite 12 hrpica testa veličine oraha na tepsiju. Pecite na sredini zagrejane rerne.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Tokom prvih 15 minuta pečenja ne otvarajte rernu, jer će u suprotnom testo spasti. Odmah nakon pečenja sa svake princes krofne odsecite poklopac i ostavite ih da se hlade na rešetki.

3

Fil

Pomešajte sir sa pavlakom, posolite i pobiberite. Šunku iseckajte na kockice, vlašac operite i sitno iseckajte i dodajte u sir. Sipajte fil pomoću kašičice u princes krofne, prekrijte ih poklopcem i po želji pospite alevom paprikom.