Flag

Pikantni mafini

12 Mafina
Jednostavno
60
Mafini sa kačkavaljem i pančetom za predjelo ili večeru.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Mafine servirajte uz paradajz salatu.
Recipe Tips
Vegetarijanska varijanta: Umesto pančete na ulju propržite 50 g oljuštenog, seckanog badema ili 70 g oceđenog, na kockice isečenog paradajza u ulju. Umesto ruzmarina dodajte suvi, seckani tamjan i ostavite da se ohladi. Ostala priprema je ista kao gore navedeno.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Tepsija
malo masnoće
hlebne mrvice
Sastojci
70 gpančete
75 gkačkavalja Gauda
6 kašika/emaslinovog ulja
1 kašičicaruzmarina seckanog, sušenog
175 gpšeničnog brašna
3 ravne kašičiceDr. Oetker Prašak za pecivo
1 kašičicašećera
1 kašičicasoli
na vrh nožaslatke mlevene paprike
40 ghlebnih mrvica
3 komadajaja
125 mlkefira ili jogurta
25 gparmezana rendanog
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
1

Pripremite

Zagrejte rernu. Podmažite tepsiju za mafine i pospite hlebnim mrvicama.Iseckajte pančetu i gaudu na kockice. Zagrejte ulje u tiganju. Dodajte pančetu i kratko propržite, dodajte ruzmarin i ostavite da se ohladi.

2

Priprema

Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i prosejte u činiju. Dodajte šećer, so, mlevenu papriku i hlebne mrvice. Dodajte jaja, kefir ili jogurt i pančetu sa masnoćom. Sastojke dobro sjedinite mikserom. Dodajte kockice gaude. Testo ravnomerno rasporedite u tepsiji za mafine. Pospite parmezanom. Stavite da se peče na rešetki od rerne.

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Mafine ostavite posle pečenja da odstoje 10 minuta u tepsiji, potom izvadite i stavite na rešetku da se hlade ili servirajte dok su topli.

  • Mafine servirajte uz paradajz salatu.
  • Vegetarijanska varijanta: Umesto pančete na ulju propržite 50 g oljuštenog, seckanog badema ili 70 g oceđenog, na kockice isečenog paradajza u ulju. Umesto ruzmarina dodajte suvi, seckani tamjan i ostavite da se ohladi. Ostala priprema je ista kao gore navedeno.