Flag

Pikantne princes krofne sa gorgonzolom

1 Tepsija
Srednje teško
60
Princes krofne sa začinskim biljem.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Tepsija
papir za pečenje
Testo
125 mlvode
0,5 ravne kašičicesoli
50 mlmaslinovog ulja
75 gpšeničnog brašna
25 gDr. Oetker Gustin
3 komadajaja
1 ravna kašičicaDr. Oetker Prašak za pecivo
Fil
300 ggorgonzole
1 čašakisele pavlake
sveže mleveni crni biber
2 veziceperšuna ili vlašca (po ukusu)
Picture - Dr. Oetker Gustin
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
1

Pripremite

Obložite tepsiju papirom za pečenje. Zagrejte rernu.

2

Priprema testa

Skuvajte vodu u koju ste dodali so i maslinovo ulje. Kada provri, skinite sa vatre. Pomešajte brašno sa Gustinom i odjednom dodajte u vrelu tečnost. Mešajte dok ne dobijete glatku loptu testa, potom zagrevajte oko 1 min. uz neprestano mešanje i prespite u činiju za mućenje. 2 jajeta dodajte jedno za drugim u testo i mutite mikserom (nastavci za mešenje) najvećom brzinom dok se sve ne sjedini. Poslednje jaje umutite odvojeno i dodajte samo onoliko u testo, koliko je potrebno da testo dobije visoki sjaj i u teškim trakama otpada sa kašike. Prašak za pecivo dodajte tek kada se testo ohladi. Pomoću dve kafene kašičice stavljajte hrpice testa na papir za pečenje i pecite na sredini zagrejane rerne.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 220 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 200 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Pečene princes krofne premestite sa papirom za pečenje na rešetku, nemojte da ih presecate i ostavite ih da se ohlade.

3

Fil

Mikserom (nastavci za mućenje) sjedinite gorgonzolu sa kiselom pavlakom. Začinite biberom i polovinom pripremljene količine kresa (ili drugog začinskog bilja po ukusu). Sipajte fil u špric sa okruglim ili zvezdastim nastavkom. Izbušite rupicu u svakoj princes krofni i ravnomerno ubrizgajte fil. Punjene princes krofne po želji servirajte u papirnim korpicama sa preostalim začinskim biljem.