Petit Fours

Pripremite 4 jednostavna deserta, kojim vaši gosti neće odoleti.

12 Porcija/e

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Petit Fours

Bouchon:

210 g putera/maslaca
75 g brašna tip 1100
45 g Dr. Oetker Kakao
2 prstohvata soli
115 g jaja
135 g šećera
100 g čokolade u komadićima 60%
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer

Bouchon dekoracija:

100 ml slatke pavlake umućene
20 g listića kokosa

Madeleines:

2 jaja
75 g putera/maslaca
75 g šećera
40 ml soka od limuna
kora jednog limuna
75 g mekog brašna
1 kašičica Dr. Oetker Praška za pecivo
1 prstohvat soli
10 g maka u zrnu
50 g šećera u prahu

Financiers:

125 g putera/maslaca
100 g šećera
200 g badema
50 g brašna
120 g belanaca
0.5 oraha
1 prstohvat soli
1 kašika amaretta
100 g smrznutih malina

Financiers glazura i dekoracija:

100 g slatke pavlake
150 g bele čokolade
20 g seckanih pistaća
20 g štapića badema
20 g čoko kuglica

Praline školjke:

200 g crne čokolade

Praline punjenje, ganaš:

100 g crne čokolade
165 g slatke pavlake
20 g lešnika prženih, seckanih
15 g paste od pistaća

Priprema

Priprema

1

Bouchon

Kalupe premazati puterom i posuti sa malo kakao praha. Polovinu putera iseći na kockice, a pola otopiti i preliti preko ostatka, izmešati i staviti na stranu. Izmiksati penasto jaja i šećer, dodati, pa sipati pomešane suve sastojke (brašno, kakao, so i burbon vanila šečer), pripremljen puter i sjediniti. Prebaciti masu u dresir kesu i puniti kalupe za bouchon do 2/3 visine i peći na 170 C do 10 minuta, da ostanu sočni u sredini. Dekorisati umućenom slatkom pavlakom i listićima kokosa.

2

Madeleines

Umiksati penasto jaja sa šećerom, pa sjediniti sa otopljenim puterom. Pomešati prašak za pecivo, so i brašno. U penu od jaja umešati koru i sok limuna. Potom dodati suve sastojke, ravnomerno sjediniti, pa dodati mak. Ovako pripremljenom masom puniti kalupe za madeleines, prethodno premazane puterom i posute brašnom. Kalupe puniti 2/3 od dna. Peći na 190-200 C, do 10 minuta u zagrejanoj rerni, dok ne postanu sunđerasti na dodir. Dekorisati prah šećerom.

3

Financiers

Grejati puter na umerenoj temperaturi dok ne postane braon boje. Umutiti sneg od belanaca. Sve ostale sastojke spojiti i dodati otopljen puter i amareto. Spojiti sa umućenim belancima. Puniti kalupe za financiere i u svaki ubaciti po 2 maline. Peći na 180 C 10 minuta dok se ne krenu odvajati od kalupa. 


Napraviti ganaš od slatke pavlake i čokolade. Umakati gotove finansijere i posuti ih bademima, pistaćima i čoko kuglicama.

4

Praline

Temperirati čokoladu na 40 - 45 C, pa je ohladiti na 27 C dodavanjem komadića iste čokolade uz mešanje ili prebaciti čokoladu na hladnu radnu površinu (mermer ili inoks) i razmazivati uz pomoć špatule ili plastične kartice. Zatim ponovo zagrejati na njenu radnu temperaturu 30-32 C. Zagrejanu čokoladu sipati u dresir džak, pa puniti kalupe za praline. Obložiti ih čokoladom, do vrha kalupa. Izbiti višak vazduha udaranjem kalupa o radnu površinu, potom odstraniti višak čokolade iz kalupa, kako bi se formirale školjke. Sav višak čokolade sačuvati za ponovnu upotrebu pri zatvaranju pralina. Ostaviti par minuta da se prohladi i ponoviti postupak.

5

Napraviti ganaš: sjediniti vrelu slatku pavlaku i tamnu čokoladu. Pustiti kratko da se ohladi prekriveno providnom folijom na dodir.


U ovako pripremljene školjke od čokolade staviti u jedan deo pržene lešnike, a u drugi deo po par kapi paste od pistaća. Puniti pripremljenim ganašom od tamne čokolade, vodeći računa da ne pređe rubove kalupa.


Zagrejati preostalu sačuvanu čokoladu na njenu radnu temperaturu, prebaciti u dresir kesu i puniti preko ganaša, pa zatvoriti praline pomoću špatule. Sav višak čokolade odstraniti. Ohladiti praline 5-10 minuta, pa energičnim potezima izvaditi praline iz kalupa.

Saglasnost za praćenje

Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ukoliko se slažete sa ovim, molimo vas da kliknete na „Slažem se“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.

Neophodne opcije

Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.

Uvek aktivno
Analitika i personalizacija

Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.

Da

Ne

(Re-)Marketing / deljenje podataka sa trećim licima

Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.

Da

Ne

Vaš pretraživač je zastareo

Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: