Flag

Penasti valjušci od cimeta sa pomorandžom

1 Porcija
Jednostavno
40
Za prave sladokusce penasti valjušci od cimeta.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Smesa
2 komadabelanaca
70 gšećera
malocimeta
3 lista/listovaDr. Oetker Želatina u listu beli gold
1 kašikaruma
250 mlslatke pavlake
Prilog
3 komadapomorandže/i (oljuštene)
sok od pomorandže (2 pomorandže)
3 kašika/ešećera
1 kašikaDr. Oetker Gustin
3 kašika/elikera od pomorandže
Posipanje
maločokolade rendane (po želji)
Picture - Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
Picture - Dr. Oetker Gustin
1

Priprema

Za valjuške od cimeta čvrsto umutite belance, postupno dodajte šećer i čvrsto umutite u sneg (zasecite nožem da proverite čvrstoću). Umešajte cimet. Želatin pripremite prema uputstvu sa kesice, zagrejte s rumom i dobro umešajte u smesu od belanaca. Umutite slatku pavlaku i pažljivo umešajte. Smesu sipajte u špric bez nastavka i na prozirnu foliju našpricajte valjuške po želji. Ostavite tri sata da odstoje u frižideru. Filetirajte pomorandže i stavite ih sa strane. Pomešajte sok od pomorandže sa šećerom i Gustinom i uz mešanje zakuvajte. Skinite s vatre, umešajte liker od narandže i uz često mešanje ohladite. Valjuške aranžirajte sa filetima pomorandže i prelivom i pospite čokoladom.