Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Pčelica Maja

Obradujte vaše mališane

1 kolač

Jednostavno 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Pčelica Maja

Sastojci za kore:

1 pakovanje lisnatog testa
2 kašika/e mleka
malo kakao praha

Fil:

2 kesice Dr. Oetker Fil za torte lešnik
600 ml mleka
200 g maslaca (po želji)

Sastojci za pčelice:

2 - 3 tegle polutki krušaka iz kompota (neto 230 g)
100 g čokolade za kuvanje
nekoliko čokoladnih grisina
malo badema oljuštenih

Priprema

Priprema

1

Priprema

Odledite ploće lisnatog testa prema uputstvu sa ambalaže. Kada se odlede, stavite ih jednu preko druge i na blago pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte u kvadrat 32 x 32 xm. Ploču od testa potom podelite na kvadrate 8 x 8 cm. Položite ih na papirom za pečenje obloženu tepsiju i ostavite da odstoje oko 15 minuta, zatim premažite mlekom. Stavite da se peče.

Temperatura rerne oko 200 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 180 °C

recipe.preparation.gas oko 180 °C

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Prevucite kvadrate od lisnatog testa sa sve papirom za pečenje na rešetku i ostavite ih da se ohlade. Zatim ih presecite jednom vodoravno.

2

Pripremite fil za torte sa mlekom, a po želji i maslacem, prema uputstvu sa ambalaže. Ostavite ca. 2-3 kašike fila po strani, a sa preostalim filom premažite donje delove kvadrata od lisnatog testa. Preklopite gornjim delovima i pospite kakao prahom. Polutke krušaka dobro ocedite i osušite kuhinjskim ubrusom. Čokoladu otopite na pari, na tihoj vatri. Otopljenu smesu sipajte u kesicu za zamrzivač, dobro je zatvorite, zatim odsecite mali ćošak i na svaku krušku nanesite 3-4 poprečne pruge čokolade. Čokoladne grisine izlomite. Zabodite ih u kruške kao rogove, a badem iseckan na listiće kao krila (biće Vam lakše ako kruške na tim mestima unapred malo zasečete nožem). Položite pčelice na punjena gnezda. Fil, koji ste ostavili po strani, iskoristite da napravite pčelicama ustašca, a odozgo kapnite malo otopljene čokolade. Držite na hladnom sve do služenja.