Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Paštrovsko branje i sirnica

Idealna kombinacija ukusa za porodična uživanja.

1 Porcija

Zahteva određeno umeće 90 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Paštrovsko branje i sirnica

Paštrovsko branje:

paštrovska kobasica
200 g slanine masnije dimljene
200 g suvog mesa
2 praziluka
1 vezica mladog luka
1 vezica blitve
1 vezica raštana
1 vezica listanog kelja
1 vezica tušta
1 vezica mirođije
1 vezica mirođije
1 vezica zelja
1 vezica koprive
nana sveža
2 šargarepe
2 krompira
1 kašika suvog začina

Sirnica:

10 jaja
350 g šećera
1 kg sira sremski
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
1 kašičica Dr. Oetker Praška za pecivo
4 kašika/e palente
rendana kora limuna i sok
30 ml lozovače
30 ml lozovače
100 ml ulja

Dekoracija:

šećer u prahu
džem od malina

Priprema

Priprema

1

Paštrovsko branje

U šerpu odgovarajuće veličine staviti slaninu, kobasice (može i bilo koja kobasica za kuvanje) i suvo meso da se kuva. Kada je meso kuvano, praziluk i mladi luk iseći na kolutiće i staviti u šerpu sa supom. Sav ostali zeleniš staviti u šerpu sa lukom naliti vodom, začiniti po ukusu, dodati izrendanu šargarepu i krompir. Kuvati na tihoj vatri 1h.

2

Sirnica

Polako mutiti šećer i jaja, dodati parašak za pecivo i burbon vanilu i na kraju sir. Sve zamešati žicom za mešanje. Na kraju, uz mešanje dodati palentu, lozovu rakiju, rendanu koru i sok od limuna.

3

Ulje dobro zagrejati u džezvi i sipati ga u posudu za pečenje, prethodno obloženu papirom za pečenje. Izliti umućenu masu.

4

Peći 10 minuta u rerni zagrejanoj na 220, a nakon toga 30 minuta na 180 stepeni.

5

Nakon pečenja ostaviti da se ohladi. Servirati sa džemom od malina.

Dr. Oetker proizvodi koji se koriste

Kliknite ovde za više detalja o proizvodu

0 Odabrali ste