Flag

Paradajz-mocarela mafini

12 Mafina
Jednostavno
60
Mocarela mafini sa paradajzom za letnju večeru.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Tepsija za 12 mafina
malo masnoće
Sastojci
125 gmocarele sira
150 gparadajza koktel
250 gpšeničnog brašna
3 ravne kašičiceDr. Oetker Prašak za pecivo
1 kašičicasoli
sveže mleveni crni biber
2 komadajaja
190 gkrem sira sa začinima
2 kašika/ebosiljka fino seckanog
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
1

Pripremite

Zagrejte rernu. Podmažite tepsiju za mafine.

2

Priprema

Mocarelu dobro ocedite i iseckajte na sitne kockice. Paradajz operite, ocedite, isecite na četvrtke i očistite po potrebi. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i prosejte u činiju. Dodajte so, biber, jaja i sir sa začinima i sve dobro sjedinite mikserom (nastavci za mešenje), muteći kratko najmanjom, potom najvećom brzinom dok ne dobijete glatko testo. Kratko muteći dodajte mocarelu i seckani bosiljak, na kraju pažljivo dodajte četvrtke koktel paradajza. Testo ravnomerno rasporedite u tepsiji za mafine. Pecite na srednjoj visini rerne.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Mafine ostavite posle pečenja da odstoje 10 minuta u tepsiji, tek i potom izvadite i stavite na rešetku da se hlade ili servirajte dok su topli.