Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Paprika-lazanje

Originalni recept

1 Tepsija

Jednostavno 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Paprika-lazanje

Sastojci:

350 g kora za lazanje
900 g crvenih paprika očišćenih
2 vezice peršuna

Sos:

2 glavice crnog luka sitno seckane
3 češnja belog luka sitno seckana
3 kašika/e maslinovog ulja
100 g glatkog brašna
500 ml supe (kocka)
300 ml mleka
2 jaja
malo soli

Posipanje:

200 g kačkavalja pizza rendani

Priprema

Priprema

1

Priprema za sos

Na vrelom ulju izdinstajte crni i beli luk, pri kraju dodajte brašno. Sipajte supu, mleko, jaja i posolite po želji. Ostavite da provri, pritom povremeno promešajte. Papriku sitno iseckajte. Obložite podmazanu tepsiju za đuveč korama za lazanje. Sipajte sos, pospite paprikom i peršunom, pa prekrijte korom. Slažite tako naizmenično dok ne potrošite kore i sos, pritom vodite računa da završite sa sosom. Pospite rendanim kačkavaljem i stavite da se peče u donjoj trećini rerne.

Temperatura rerne oko 220 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 200 °C

recipe.preparation.gas oko 200 °C

Nivo rerne: donja trećina

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne.

0 Odabrali ste