Flag

Palenta - ideja za doručak

1 Porcija
Jednostavno
15
Palenta sa parmezanom, cherry paradajzom, pečurkama i rukolom.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
400 mlvode
100 gDr. Oetker Palenta
soli
biber
kockicaputera/maslaca
šakaparmezana
100 gslanine
1 šakarukole
otprilike 2 - 3 kašika/emariniranih pečurki
čeri paradajz
maslinovo ulje
beli luk (granule)
balzamiko sirće
1 prstohvatsoli
1 prstohvatšećera
Picture - Dr. Oetker Palenta
1

Cherry paradajz izbockajte na par mesta, prelijte maslinovim uljem, posolite, poprskajte sa balzamiko sirćetom i pecite u rerni oko 15 min na 170° C. Po želji možete dodati I granule belog luka I prstohvat šećera.

2

100 g slanine isecekajte na kockice i dobro je propržite. Dok se ona prži, narendajte parmezan.

3

U 400 ml provrele i posoljene vode sipajte 100 g palente  i uz stalno mućenje je kuvajte oko 2 minuta na umerenoj vatri.

4

Dodajte kockicu putera, izrendani parmezan i sve dobro sjedinite.

5

Palentu sipajte u tanjir, a zatim i prepečenu slaninicu, rukolu, marinirane pečurke, narendani parmezan i na kraju pečeni cherry paradajz.

6

Jedite dok je toplo. Prijatno.