Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Oreo® brownies

Sočni brownies sa Oreo® keksom.

oko 12 komada

Jednostavno 20 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Oreo® brownies

Za kalup za pečenje (oko 25 x 20 cm):

malo masnoće

Testo:

150 g čokolade za kuvanje
125 g mekog maslaca ili margarina
100 g smeđeg šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvat soli
3 jaja (srednje veličine)
150 g pšeničnog brašna
2 ravne kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo
2 kašika/e mleka
16 Oreo® keksa (16 komada, oko 176 g)

Priprema

Priprema

1

Grubo iseckati čokoladu i otopiti je na nižoj temperaturi. Podmazati kalup za pečenje. Zagrejati rernu.

Gornji/donji grejač 180°C.
Vreli vazduh 160°C.

2

Maslac ili margarin mikserom umutiti u činiji za mućenje. Lagano dodavati šećer, vanilin šećer i so uz stalno mućenje dok se ne dobije glatka masa. Dodavati jedno po jedno jaje i svako od njih mutiti oko 1/2 minuta najvećom brzinom. Dodati rastopljenu čokoladu. Pomešati brašno sa praškom za pecivo i dodati u dve porcije kratko muteći sa mlekom. Izručiti polovinu testa u kalup i prekriti ga sa oko 14 komada keksa tesno poređanih jedan pored drugog. Preostalo testo pažljivo podeliti na poređani keks. Ostali keks podeliti na četvrtine i poređati po testu.

3

Pečenje

Staviti kalup na rešetku u rerni.
Položaj: sredina.
Vreme pečenja: oko 25 minuta.
Ostaviti braunije u kalupu na kuhinjskoj rešetki da se ohlade.