Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Nutella® keksići

Brzi keksići sa kremom od lešnika i nugata.

otprilike 50 komada

Jednostavno 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Nutella® keksići

Prhko testo:

200 g pšeničnog brašna
1 puna kašičica Dr. Oetker Praška za pecivo
250 g Nutelle®
1 jaje (veličine M)
2 kašika/e mleka

Glazura:

50 g crne čokolade
0,5 kašičice ulja

Priprema

Priprema

1

Prhko testo

Pomešajte brašno i prašak za pecivo u posudi. Dodajte ostale sastojke i mikserom (lopaticama) umutite testo, mešajući najpre kratko na najnižoj, a zatim na najvišoj brzini. Potom od testa oblikujte dva valjka i ostavite ih na dasci oko 30 minuta na hladnom.

2

Pleh za pečenje obložite papirom za pečenje. Zagrejte rernu.
Rerna sa donjim i gornjim grejačem otprilike 180°C.
Rerna sa ventilatorom otprilike 160°C.

3

Svaki valjak narežite na 25 komada jednake veličine i oblikujte kuglice. Stavite kugle na pleh za pečenje, malo ih spljoštite i pecite.

Nivo rerne: sredina
Vreme pečenja: oko 10 minuta

Keksiće s papirom za pečenje izvadite iz pleha i ostavite da se ohlade na kuhinjskoj rešetki.

4

Glazura

Čokoladu istopite na pari na niskoj temperaturi i dobro pomešajte s uljem. Umočite keksiće do polovine u glazuru. Stavite keksiće na papir za pečenje i ostavite glazuru da se stvrdne.