Flag

Nektarine u karamel sirupu

1 kompot
Jednostavno
40
Interesantan desert sa nektarinama.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
1,2 kgnektarina oljuštenih, iseckanih
na vrh nožakonzervansa (5 puta)
5 kašika/eruma
250 gšećera (ušpinovanog)
110 mlvode
250 gšećera
1

Priprema

Iseckane nektarine rasporedite u tegle. U svaku teglu stavite na vrh noža konzervansa i dodajte po 1 kašiku ruma. Za ušpinovan šećer, otopite šećer na umerenoj vatri, neprestano mešajući, tako da dobije svetlo-smeđu boju. Pažljivo nalijte vodom. Dodajte običan šećer i kuvajte sve dok se šećer u potpunosti ne istopi. Sipajte preko nektarina u teglama. Tegle dobro zatvorite i malo ih promućkajte, stavite ih u tepsiju, koju ćete naliti vrućom vodom do 2 cm visine, stavite u donji deo zagrejane rerne.

Pozicija rešetke: donja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: 100 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: 80 °C

2

Light varijanta

Sastojci:1 kg oljuštenog, stino seckanog ananasa, malo konzervansa, ½ l vode, 60 g šećera, 2 kašičice Dr. Oetker Džemfixa Extra 2:1, 12 kašika šeri brendija


Iseckani ananas rasporedite u tegle. U svaku teglu stavite na vrh noža konzervansa. Vodu pomešajte sa Džemfixom i šećerom i prokuvajte, tako da se šećer potpuno istopi. Šećerni sirup nalijte preko ananasa u tegle, dodajte po 3 kašike šerija u svaku teglu. Tegle dobro zatvorite i malo ih promućkajte, stavite ih u tepsiju, koju ćete naliti vrućom vodom do 2 cm visine, stavite u donji deo rerne.

Pozicija rešetke: donja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: 100 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: 80 °C

3

DIJABETIČARI

Sastojci:1 kg oljuštenog, stino seckanog ananasa, konzervansa, ½ l vode, 80 g voćnog šećera, 2 kašičice Dr. Oetker Džemfixa Extra 2:1, 12 kašika šeri brendija


Iseckani ananas rasporedite u tegle. U svaku teglu stavite na vrh noža konzervansa. Vodu pomešajte sa Džemfixom i šećerom i prokuvajte, tako da se šećer potpuno istopi. Šećerni sirup nalijte preko ananasa u tegle, dodajte po 3 kašike šerija u svaku teglu. Tegle dobro zatvorite i malo ih promućkajte, stavite ih u tepsiju, koju ćete naliti vrućom vodom do 2 cm visine, stavite u donji deo rerne.

Pozicija rešetke: donja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: 100 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: 80 °C