Nektarine u karamel sirupu

Interesantan dezert

1 kompot

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Nektarine u karamel sirupu

Sastojci:

1,2 kg nektarina oljuštenih, iseckanih
na vrh noža konzervansa (5 puta)
5 kašika/e ruma
250 g šećera (ušpinovanog)
110 ml vode
250 g šećera

Priprema

Priprema

1

Priprema

Iseckane nektarine rasporedite u tegle. U svaku teglu stavite na vrh noža konzervansa i dodajte po 1 kašiku ruma. Za ušpinovan šećer, otopite šećer na umerenoj vatri, neprestano mešajući, tako da dobije svetlo-smeđu boju. Pažljivo nalijte vodom. Dodajte običan šećer i kuvajte sve dok se šećer u potpunosti ne istopi. Sipajte preko nektarina u teglama. Tegle dobro zatvorite i malo ih promućkajte, stavite ih u tepsiju, koju ćete naliti vrućom vodom do 2 cm visine, stavite u donji deo zagrejane rerne.

Temperatura rerne 100 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom 80 °C

Nivo rerne: donja

2

Light varijanta

Sastojci:1 kg oljuštenog, stino seckanog ananasa, malo konzervansa, ½ l vode, 60 g šećera, 2 kašičice Dr. Oetker Džemfixa Extra 2:1, 12 kašika šeri brendija

Iseckani ananas rasporedite u tegle. U svaku teglu stavite na vrh noža konzervansa. Vodu pomešajte sa Džemfixom i šećerom i prokuvajte, tako da se šećer potpuno istopi. Šećerni sirup nalijte preko ananasa u tegle, dodajte po 3 kašike šerija u svaku teglu. Tegle dobro zatvorite i malo ih promućkajte, stavite ih u tepsiju, koju ćete naliti vrućom vodom do 2 cm visine, stavite u donji deo rerne.

Temperatura rerne 100 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom 80 °C

Nivo rerne: donja

3

DIJABETIČARI

Sastojci:1 kg oljuštenog, stino seckanog ananasa, konzervansa, ½ l vode, 80 g voćnog šećera, 2 kašičice Dr. Oetker Džemfixa Extra 2:1, 12 kašika šeri brendija

Iseckani ananas rasporedite u tegle. U svaku teglu stavite na vrh noža konzervansa. Vodu pomešajte sa Džemfixom i šećerom i prokuvajte, tako da se šećer potpuno istopi. Šećerni sirup nalijte preko ananasa u tegle, dodajte po 3 kašike šerija u svaku teglu. Tegle dobro zatvorite i malo ih promućkajte, stavite ih u tepsiju, koju ćete naliti vrućom vodom do 2 cm visine, stavite u donji deo rerne.

Temperatura rerne 100 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom 80 °C

Nivo rerne: donja

Saglasnost za praćenje

Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ukoliko se slažete sa ovim, molimo vas da kliknete na „Slažem se“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.

Neophodne opcije

Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.

Uvek aktivno
Analitika i personalizacija

Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.

Da

Ne

(Re-)Marketing / deljenje podataka sa trećim licima

Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.

Da

Ne

Vaš pretraživač je zastareo

Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: