Flag

Marmelada "Tufahije"

otprilike 8 Tegli
Jednostavno
40
Brzo i ukusno pripremite jedinstvenu marmeladu.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Proces želiranja može da traje i do 7 dana, u zavisnosti od sočnosti voća.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
50 gsuvog grožđa
3 kašika/eruma ili soka od jabuke
25 gbadema seckanog
675 gjabuka nakiselih (merite pripremljene)
250 mlsok od jabuke (kupovni)
2 kesiceDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
1 ravna kašičicacimeta
1 kesicalimuntusa
500 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Džemfixa 2:1
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
Picture - Dr. Oetker Džemfixa 2:1
1

Pripremite

Stavite suvo grožđe u malu posudu, prelijte rumom ili sokom od jabuke i ostavite da odstoji pokriveno nekoliko sati (najbolje preko noći). Propržite badem u teflonskom tiganju bez dodavanja masnoće i sipajte ga na tanjir da se ohladi. Jabuke oljuštite, iseckajte na sasvim sitne kockice i odmerite 675 g.

2

Priprema

Jabuke, potopljeno suvo grožđe, badem, sok od jabuke, Burbon vanilin šećer, cimet i limuntus stavite u veću šerpu. Pomešajte šećer sa Džemfixom Extra, pa potom pomešajte sa voćnom smesom. Mešajući na jakoj vatri zagrevajte dok smesa ne provri, potom kuvajte još najmanje 3 minuta uz neprestano mešanje. Po potrebi skinite penu i odmah nalijte u tegle do vrha. Zatvorite tegle poklopcem na navoj, okrenite ih i ostavite da odstoje na poklopcu oko 5 minuta. Vratite ih u normalan položaj i odložite na hladnu i tamno mesto da se potpuno ohladi.

  • Proces želiranja može da traje i do 7 dana, u zavisnosti od sočnosti voća.