Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Marmelada "Tufahije"

Brzo i ukusno

oko 8 Tegli

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Marmelada "Tufahije"

Sastojci:

50 g suvog grožđa
3 kašika/e ruma ili soka od jabuke
25 g badema seckanog
675 g jabuka nakiselih (merite pripremljene)
250 ml sok od jabuke (kupovni)
2 kesice Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
1 ravna kašičica cimeta
1 kesica limuntusa
500 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Džemfixa 2:1

Priprema

Priprema

1

Pripremite

Stavite suvo grožđe u malu posudu, prelijte rumom ili sokom od jabuke i ostavite da odstoji pokriveno nekoliko sati (najbolje preko noći). Propržite badem u teflonskom tiganju bez dodavanja masnoće i sipajte ga na tanjir da se ohladi. Jabuke oljuštite, iseckajte na sasvim sitne kockice i odmerite 675 g.

2

Priprema

Jabuke, potopljeno suvo grožđe, badem, sok od jabuke, Burbon vanilin šećer, cimet i limuntus stavite u veću šerpu. Pomešajte šećer sa Džemfixom Extra, pa potom pomešajte sa voćnom smesom. Mešajući na jakoj vatri zagrevajte dok smesa ne provri, potom kuvajte još najmanje 3 minuta uz neprestano mešanje. Po potrebi skinite penu i odmah nalijte u tegle do vrha. Zatvorite tegle poklopcem na navoj, okrenite ih i ostavite da odstoje na poklopcu oko 5 minuta. Vratite ih u normalan položaj i odložite na hladnu i tamno mesto da se potpuno ohladi.