Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Lužnička musaka sa vurdom

Odlična ideja za nedeljni ručak - Lužnička musaka sa svinjskim vratom i vurdom.

1 Porcija

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Lužnička musaka sa vurdom

Sastojci:

800 g svinjskog vrata
50 g slanine
1 kg krompira
3 šargarepe
2 praziluka
100 g korena celera
10 g vrganja (suvih)
3 češnja belog luka
2 pune kašike ajvara
100 ml paradajza (pasiranog)
100 ml vina belog
suvi začin
sveže mleveni crni biber
soli
ulje

Rojal masa:

4 jaja
250 g vurde
150 ml mleka
1 kašika Dr. Oetker Gustin
soli
peršun seckani suvi

Priprema

Priprema

1

U tiganju odgovarajuće veličine propržiti slaninu isečenu na kockice. Dodati malo ulja, praziluk isečen na kolutove, rendani celer i šargarepu. Pržiti nekoliko minuta na umerenoj vatri da luk omekša.

2

Svinjski vrat iseći na sitne kocke, dobro začiniti suvim začinom i biberom i dodati u tiganj sa povrćem. Dodati seckani beli luk, suve vrganje, ajvar, vino i pasirani paradajz. Ostaviti sve da se krčka uz povremeno mešanje dok ne ispari višak tečnosti.

3

Nauljiti pleh za pečenje, dno prekriti krompirom isečenim na deblje kolutove. Malo posoliti. Preko sloja krompira ravnomerno rasporediti fil od mesa i povrća, pa preko svega poređati još jedan sloj krompira.

4

U posudu za mešanje sipati sve sastojke za rojal masu, dobro promešati dok se ne sjedine i preliti musaku.

5

Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 40 minuta.

6

Služiti toplo sa seckanim sežim peršunom.

0 Odabrali ste