Flag

Limun kocke za decu

1 Tepsija
Jednostavno
40
Sa gumenim bonbonama recept za decu.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Najbolje da kocke odstoje do idućeg dana.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Testo
200 gmaslaca ili margarina
200 gšećera u prahu
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
4 komadajaja
250 goštrog brašna / tip 400
1 kesicaDr. Oetker Prašak za pecivo
sok od limuna (1 limun)
Krem
2 kesiceDr. Oetker Puding sa ukusom vanile
80 gšećera
1 litarmleka
500 mlslatke pavlake
2 kesiceDr. Oetker Kremfixa
otprilike 30 komadakeksa petit beurre
Preliv
200 gšećera u prahu
2 kašika/evode
3 - 4 kašika/esoka od limuna
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
1

Testo

Električnim mikserom najvećom brzinom penasto umutite maslac ili margarin. Postepeno dodajte šećer i vanilin šećer. Mešajte sve dok ne nastane kompaktna smesa, zatim postepeno dodajte jaja jedno po jedno, muteći svako oko pola minuta. Brašno pomešajte s praškom za pecivo, te ga lagano mešajući pomalo dodajte u smesu s maslacem. Povremeno dodajte i linumov sok sve dok testo ne bude takve gustoće da teško curi sa kašike. Sipajte u podmazanu i brašnom posutu tepsiju (40x30 cm ili veličinetepsije od rerne) i pecite.Električna rerna - prethodno zagrejana. Rerna na vruć vazduh - bez prethodnog zagrejavanja. Plinska rerna - bez prethodnog zagrejavanja.

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C

2

Krem

Skuvajte puding s mlekom i šećerom prema uputstvu sa kesice. Prelijte ga po ispečenom kolaču i ostavite da se ohladi. Umutite čvrst šlag od slatke pavlake uz pomoć Kremfixa, premažite ga preko očvrsnulog pudinga i obložite petit beurre keksima.

3

Preliv

Pomešajte šećer u prahu, vodu i limunov sok pa premažite keks. Kocke treba da odstoje najmanje pet sati. Ukrasite ih gumenim bombonama.

  • Najbolje da kocke odstoje do idućeg dana.