Flag

Krem torta

1 Torta
Jednostavno
40
Krem torta sa filom od bele čokolade.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Po želji pripremite i voćni fil. 300 g iseckanih jagoda i 60 g šećera kuvati na laganoj temperaturi dok jagode ne puste sok i šećer se potpuno rastopi. Po potrebi, viljuškom ili štapnim mikserom usitniti krupnije komade. U šerpici izmešati 300 ml vode i 1 kesicu Dr .Oetker Original Pudinga sa ukusom vanile. Dodati jagode i kuvati par minuta uz mešanje. Ostaviti da se prohladi. Tortu naizmenično filovati: kora – fil od pudinga – voćni fil – šlag.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
1 pakovanjeDr. Oetker Krem kore
Potrebno za 1. fil
1 litarmleka
3 kesiceDr. Oetker Puding sa ukusom vanile
140 gšećera
200 gbele čokolade (2 štangle za dekorisanje)
250 gmargarina
100 gšećera u prahu
Potrebno za 2. fil
180 mlmineralne gazirane vode hladne
180 mlkisele pavlake 20%m.m.
300 gšlag krema sa ukusom slatke pavlake
Picture - Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
1

Pripema 1. fila

Prema uputstvu sa pakovanja skuvati 3 kesice pudinga sa 1 l mleka i 140 g šećera. Dodati belu čokoladu (prethodno izlomljenu na kockice) i dobro izmešati da se otopi. Ohladiti uz neprestano mešanje. 250 g margarina (sobne temperature) i 100 g šećera u prahu penasto umutiti mikserom. Nastaviti mućenje uz postepeno dodavanje ohlađenog pudinga.

2

Pripema 2. fila

U odgovarajuću dublju posudu sipati 300 g šlag krema i 180 ml hladne gazirane vode, mutiti mikserom minimalnom brzinom, a zatim nastaviti mućenje maksimalnom brzinom oko 5 minuta. Dodati 180 ml kisele pavlake i kratko promešati.

3

Filovanje kora

Naizmenično filovati sledećim redosledom kora – fil – šlag. Poslednju koru i celu tortu sa strane premazati filom. Tortu ukrasiti rendanom belom čokoladom ili po želji. Tortu ostaviti u frižideru, do serviranja.

  • Po želji pripremite i voćni fil. 300 g iseckanih jagoda i 60 g šećera kuvati na laganoj temperaturi dok jagode ne puste sok i šećer se potpuno rastopi. Po potrebi, viljuškom ili štapnim mikserom usitniti krupnije komade. U šerpici izmešati 300 ml vode i 1 kesicu Dr .Oetker Original Pudinga sa ukusom vanile. Dodati jagode i kuvati par minuta uz mešanje. Ostaviti da se prohladi. Tortu naizmenično filovati: kora – fil od pudinga – voćni fil – šlag.