Flag

Krem kolač sa jagodama

1 Krempita
Jednostavno
15
Fantastična ideja za brzu pripremu krem kolača sa svežim jagodama.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
1 kesicaDr. Oetker Fil za tortu sa ukusom vanile
300 mlmleka
1 kašičicaDr. Oetker Arome vanila
150 glisnatog testa
šećer u prahu
200 gjagoda
Picture - Dr. Oetker Fil za tortu sa ukusom vanile
Picture - Dr. Oetker Arome vanila
1

Lisnato testo razvucite što tanje (idealno u oblik kvadrata), a možete da koristite i već razvučeno testo kako bi procedura pripreme bila što brža.

Podelite ga u tri jednaka pravougaonika i izbockajte viljuškom.
Zatim ih poređajte u tiganj i pecite po minut-dva sa obe strane.

2

Lisnato testo pospite šećerom u prahu, okrenite na drugu stranu, stavite papir za pečenje pa pritisnite drugim tiganjem i tako držite par sekundi.

3

Sledeći korak je priprema fila. U mleko sipajte fil za tortu, dodajte aromu vanile i sve dobro umutite. Gotov fil stavite u kesu za zamrzivač i odsecite joj vrh.

4

Naredni korak je formiranje kolača. Prvo stavite lisnato testo pa preko njega krenite da istiskujete krem, u dva - tri reda. Potom poređajte jagode koje ste prethodno iseckali na kolutove, pa preko njih stavite ponovo krem. Zatim prekrijte sa novim listom testa i ponovite ceo postupak.

5

Kolač završavate sa listićem lisnatog testa i sve pospite šećerom u prahu.