Flag

Konzervisani beli luk

1 Zimnica
Jednostavno
40
Fenomenalna varijacija na temu zdravlja.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
500 gbelog luka očišćenog (u češnjevima od oko 8 glavica)
1 kesicaDr. Oetker Pikant fixa kiselog
1,75 litravode
300 mlvinskog sirćeta
150 gšećera
Picture - Dr. Oetker Pikant fixa kiselog
1

Pripremiti

Beli luk očistite i poslažite češnjeve u tegle.

2

Priprema

Pripremite Pikantfix prema uputstvu sa kesice. Vrelu tečnost prelijte preko belog luka u teglama. Poređajte tegle u tepsiju (visine najmanje 2 cm) napunjenu vrelom vodom. Smestite tepsiju na dno rerne, uključite rernu na minimum i ostavite da se krčka oko 60 min. Zatvorite tegle dok su vruće poklopcem na navoj, okrenite ih 5 min. da odstoje na poklopcu i odložite ih na tamno i hladno mesto.