Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Kolač sa medom i začinima

Zimski kolači

1 Kolač

Zahteva određeno umeće 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Kolač sa medom i začinima

Tepsija (40 x 30 cm):

malo masnoće

Mućeno testo:

250 g meda
150 g mekog margarina ili maslaca
100 g oraha
1 jabuka
1 kesica začin za medenjake
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
3 jaja
375 g pšeničnog brašna
3 ravne kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo
2 ravne kašičice sode bikarbone

Premazivanje:

3 kašike marmelade svetle, npr. narandže ili kajsije

Glazura:

250 g čokolade za kuvanje
2 kašike jestivog ulja npr. suncokretovo
25 g bele čokolade

Priprema

Priprema

1

Priprema:

Za testo otopite med i maslac u šerpi, mešajući, na tihoj vatri. Sipajte u činiju i ostavite da se ohladi. Sameljite orahe. Podmažite tepsiju, stavite ram (40 x 30 cm) na tepsiju i zagrejte rernu. Kada se smesa od masnoće i meda ohladi, oljuštite i očistite jabuku i grubo je izrendajte.

2

Mućeno testo:

U smesu od meda i masnoće umutite začin za medenjake i Burbon vanila aromatizovani šećer. Na svakih ½ minuta dodajte po jedno jaje, muteći najvećom brzinom. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom, prosejte i dodajte u umućenu smesu iz dva puta, muteći srednjom brzinom. Na kraju umutite mlevene orahe i rendanu jabuku. Testo sipajte u tepsiju i poravnajte. Stavite da se peče.

Gornji i donji grejači: približno 180°C (prethodno zagrejati rernu)

Vreo vazduh: približno 160°C (prethodno zagrejati rernu)

Umetanje: srednja

Peći: otprilike 20 Min.

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Provucite džem kroz sito i time premažite kolač pomoću četkice. Ostavite kolač da se ohladi u tepsiji na rešetki za kolače.

3

Glazura:

Grubo usitnite čokoladu za kuvanje, i otopite je na tihoj vatri, na pari, zajedno sa malo ulja. Time premažite kolač. Belu čokoladu grubo usitnite i sipajte u kesicu za zamrzivač. Dobro zatvorite kesicu i stavite je u vrelu vodu, kako bi se čokolada otopila. Odsecite sasvim mali ćošak i nanesite je u ravnomernim, paralelnim linijama na još vlažnu crnu čokoladu, s leva na desno. Uz pomoć drvenog štapića razvucite linije naizmenično jednu odozgo na dole, sledeću odozdo na gore, tako da nastanu talasi. Ostavite čokoladu da se stegne. Isecite na parčiće željene veličine i čuvajte u kutiji sa poklopcem.

Informacije i nutritivne vrednosti Za recept Kolač sa medom i začinima

Po porciji / komada Na 100 g / ml