Flag

Keksići sa klementinama

12 - 15 Porcija/e
Jednostavno
45
Fini keksići sa klementinama i komadićima bele čokolade
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Testo za keksiće
2 komadaklementine
rendana kora pomorandže
1 komadjaje
250 gbrašna
250 gšećera
120 gmlevenih badema
100 gputera/maslaca
1 kašičicaDr. Oetker Prašak za pecivo
malobele čokolade
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
1

Zagrejte rernu na 180°C (vreo vazduh na160°C).

2

Testo za keksiće

Iscedite sok iz klementina i mikserom penasto umutite sok, puter i šećer. Dodajte jaje i nastavite snažno mešati. Dodajte bademe i pospite po tome brašno s praškom za pecivo. Zatim, nastavite polagano mešati. Na kraju u smesu dodajte narendanu koricu narandže i nekoliko komadića bele čokolade. Od testa oblikujte 12 – 15 keksića i stavite ih na pleh za pečenje obložen papirom za pečenje. Pre pečenja stavite pleh 15 minuta na hladno. Pecite keksiće sve dok ne poprime zlatno-smeđu boju. Nivo rerne: sredina. Vreme pečenja: 12 - 15 min.

3

Dekorisanje

Pre nego što se keksići u potpunosti ohlade, utisnite u tople keksiće nekoliko komadića bele čokolade.