Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Kajsija-jabuka kolač

Pripremite dan ranije

1 Kolač

Zahteva određeno umeće 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Kajsija-jabuka kolač

Kalup sa štipaljkom (Ø 26cm):

malo masnoće

Fil:

200 g sušenih kajsija
500 g jabuke
50 g oljuštenog, seckanog badema
5 kašike voćnog likera od kajsije ili breskve

Mućeno testo:

250 g mekog margarina ili maslaca
80 g šećera u prahu
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećer
4 jaja
250 g pšeničnog brašna
2 ½ ravne kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo
100 g badema mleveni

Dodatno:

50 g oljuštenog, seckanog badema
malo šećera u prahu

Priprema

Priprema

1

Pripremite:

Za fil sitno iseckajte kajsije. Jabuke oljuštite, isecite na četvrtke, očistite i sitno iseckajte. Pomešajte voće sa bademom i likerom i ostavite da odstoji najmanje 30 minuta u pokrivenom sudu.Zagrejte rernu. Podmažite dno kalupa sa štipaljkom (Ø 26cm).

2

Mućeno testo:

Mikserom (nastavci za mućenje) penasto umutite mekani margarin ili maslac u činiji. Postepeno dodajte prosejani šećer u prahu i vanilin šećer i sve umutite najvećom brzinom u ujednačenu smesu. Na svakih ½ minuta dodajte po jedno jaje, muteći najvećom brzinom. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, prosejte i sjedinite sa smesom iz dva puta muteći kratko srednjom brzinom. Na kraju dodajte badem. Sipajte polovinu testa u kalup i povucite ga po rubu na gore. Dodajte fil u drugu polovinu testa i ispajte u kalup. Poravnajte testo i pospite seckanim bademima. Stavite kalup na rešetku u donjem delu rerne i pecite.

Gornji i donji grejači: približno 180°C (prethodno zagrejati rernu)

Vreo vazduh: približno 160°C (prethodno zagrejati rernu)

Umetanje: donja

Peći: otprilike 50 Min.

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Ostavite kolač da odstoji još 10 minuta u kalupu i potom ga izvadite na rešetku da se ohladi. Pre serviranja ga pospite šećerom u prahu.

Informacije i nutritivne vrednosti Za recept Kajsija-jabuka kolač

Po porciji / komada Na 100 g / ml