Flag

Jaje na oko kolač

1 kolač
Srednje teško
40
Breskve u kremu - kao jaje na oko.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Pokrijte puding tokom hlađenja providnom folijom, tada se neće stvarati kožica i ne morate da mešate puding.- Kiselu pavlaku možete da zamenite i jogurtom (3,2 % masti).
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Tepsija (40 x 30 cm)
malo masnoće
alu-folija
Nadev
2 kesiceDr. Oetker Puding sa ukusom vanile
80 gšećera
750 mlmleka (3/4 l)
1 konzervapolutki kajsija (neto 480 g)
500 gkisele pavlake
Mućeno testo
150 gmargarina ili maslaca
50 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
1 prstohvatsoli
3 komadajaja
300 gpšeničnog brašna
2 ravne kašičiceDr. Oetker Prašak za pecivo
2 kašika/emleka
Preliv
500 mlsoka od kajsije (1/2 l, iz konzerve, event. dopunite vodom)
50 gšećera
2 kesiceDr. Oetker Preliva za tortu prozirnog
Picture - Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
1

Nadev

Od 2 kesice praška za puding, šećera i mleka skuvajte puding prema uputstvu sa kesice ali samo sa 750 ml (3/4 l) mleka. Malo prohladite puding, povremeno promešajte. U međuvremenu zagrejte rernu ako koristite gornje i donje grejače. Podmažite tepsiju. Kajsije dobro ocedite, pritom sačuvajte sok. U ohlađeni puding umešajte kiselu pavlaku.

2

Mućeno testo

Mekani maslac ili margarin penasto umutite mikserom (nastavci za mućenje). Postepeno dodajte šećer, vanilin šećer i so neprestano muteći dok ne dobijete ujednačenu smesu. Na svakih ½ minuta dodajte po jedno jaje, muteći najvećom brzinom. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, prosejte i dodajte u umućenu smesu iz dva puta naizmenično sa mlekom, muteći srednjom brzinom. Sipajte testo u tepsiju i poravnajte. Ispred testa, na otvorenoj strani tepsije, stavite višestruko savijenu alu-foliju. Ravnomerno nanesite puding krem preko testa. Kajsije sa oblom stranom na gore poslažite u ravnomernim razmacima preko pudinga i stavite da se peče.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Gornji i donji grejači: oko 180º C (prethodno zagrejati rernu)Topao vazduh: oko 160º C (prethodno ne zagrejati rernu)Gas: stepen 2-3 (prethodno ne zagrejati rernu)Vreme pečenja: oko 35 min.


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Stavite tepsiju na rešetku za kolače i ostavite da se ohladi.

3

Preliv

Sok od kajsije eventualno dopunite vodom do 500 ml (1/2 l). Preliv za torte sa šećerom i sokom pripremite prema uputstvu sa kesice. Brzo rasporedite preliv preko nadeva i ostavite da se stegne.

  • Pokrijte puding tokom hlađenja providnom folijom, tada se neće stvarati kožica i ne morate da mešate puding.- Kiselu pavlaku možete da zamenite i jogurtom (3,2 % masti).