Flag

Jagoda-puding kupa na francuski način

4 Porcija/e
Jednostavno
40
Vreme je za jagode na francuski način.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Umesto pudinga vanila možete da koristite i puding sa ukusom slatke pavlake ili jagode.
Recipe Tips
Prilikom služenja kupolu isecite na 4 dela, aranžirajte na dezertnim tanjirićima i poslužite uz Dr. Oetker šlag penu klasik.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Puding-kupola
1 kesicaDr. Oetker Puding sa ukusom vanile
2 kašika/ešećera (vrhom pune)
500 mlmleka
Dodatno
250 gjagoda
25 gpistaća seckanog
Picture - Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
1

Priprema

Operite jagode. 3 voćke sa zelenilom ostavite po strani za ukrašavanje, preostale jagode očistite i isecite na listiće. Jednu manju činiju (oko 1 l zapremine) prvo obložite providnom folijom, pa je obložite do 2 cm ispod ruba činije listićima jagoda. Preostale jagode iseckajte na kockice.

2

Puding-kupola

Pomešajte prašak za puding sa šećerom i skuvajte puding prema uputstvu sa kesice. Ostavite puding da se malo prohladi, pritom češće promešajte, pa umešajte kockice jagoda i pistaći (ostavite 1 kašiku po strani za ukrašavanje). Sipajte puding u činiju (po potrebi odsecite jafode koje vire iznad pudinga), ostavite da se hladi u frižideru najmanje 4 sata. Pre serviranja puding pažljivo istresite iz činije, odstranite foliju. Ukrasite po želji jagodama i pistaćima ostavljenim po strani.

  • Umesto pudinga vanila možete da koristite i puding sa ukusom slatke pavlake ili jagode.
  • Prilikom služenja kupolu isecite na 4 dela, aranžirajte na dezertnim tanjirićima i poslužite uz Dr. Oetker šlag penu klasik.