Jagoda-pavlaka šnite

Slatke jagode

1 kolač

Zahteva određeno umeće 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Jagoda-pavlaka šnite

Tepsija (40 x 30 cm):

papir za pečenje

Lisnato testo:

1 pakovanje lisnatog testa
malo mleka ili tečne slatke pavlake

Nadev:

500 g jagoda
1 kesica Dr. Oetker Preliva za tortu prozirnog
3 kašika/e šećera
250 ml vode (1/4 l)

Pavlaka krem:

200 ml mleka
50 g slatke pavlake
500 g kisele pavlake ili švapskog sira
0,5 kesice Dr. Oetker Pudinga sa ukusom slatke pavlake

Dodatno:

50 g badema seckanog
2 kašika/e marmelade crvene (npr. od jagode)
50 ml likera od pomorandže ili soka od pomorandže
75 g piškota

Priprema

Priprema

1

Priprema

Odledite lisnato testo prema uputstvu sa pakovanja. Badem propržite u teflonskom tiganju bez dodavanja masnoće do zlatno-žute boje, sipajte na tanjir da se ohladi.

2

Lisnato testo

Stavite ploče lisnatog testa jednu preko druge na radnoj površini, blago posutoj brašnom. Razvijte u pravougaonik (oko 30 x 15 cm). Razvijeno testo ostavite da se odmori oko 20 minuta. U međuvremenu zagrejte rernu i obložite tepsiju papirom za pečenje. Sada sa obe dužne strane pravougaonika odsecite po jednu traku širine oko 1,5 cm i stavite kao rub na pravougaonik, koji je sada 30 x 12 cm. Premestite pravougaonik na tepsiju, više puta izbodite viljuškom i premažite mlekom ili slatkom pavlakom. Stavite na sredinu rerne da se peče.

Temperatura rerne oko 220 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 200 °C

recipe.preparation.gas oko 200 °C

Nivo rerne: srednja

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Prevucite pečeno testo sa sve papirom za pečenje na rešetku da se hladi. Kada se ohladi premestite ga na tacnu i premažite ga marmeladom. Preko toga poslažite piškote. Piškote pomoću četkice premažite likerom ili sokom.

3

Nadev

Jagode operite, ocedite, očistite i iseckajte na listiće. Odmerite 150 g.

4

Pavlaka krem

Pripremite puding prema uputstvu sa kesice, ali samo ½ sadržaja kesice sa 200 ml mleka i 50 g slatke pavlake. Pažljivo dodajte kiselu pavlaku ili švapski sir, kratko mešajući. Dodajte odmerene jagode. Nanesite krem preko piškota, obrazujući dužnu kupolu. Listiće jagoda poslažite preko krema u obliku krljušti i malo ih pritisnite. Pripremite preliv prema uputstvu sa kesice i ravnomerno ga rasporedite preko jagoda. Ivice ukrasite proprženim bademom. Držite kolač u frižideru do služenja. Po želji poslužite uz umućenu Dr. Oetker šlag penu.

Saglasnost za praćenje

Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ako dajete svoju saglasnost, kliknite na „Prihvatam“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.

Neophodne opcije

Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.

Uvek aktivno
Analitika i personalizacija

Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.

Da

Ne

(Re-)Marketing / deljenje podataka sa trećim licima

Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.

Da

Ne

Vaš pretraživač je zastareo

Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: