Flag

Hleb sa ovčijim sirom i spanaćem

1 Pecivo
Srednje teško
60
Pripremite hleb za idealnu večeru.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Tepsija
malo masnoće
papir za pečenje
Svetlo kvasno testo
500 gpšeničnog brašna
1 kesicaDr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1 kašičicašećera
175 mlvode tople
1,5 kašičicesoli
100 gkisele pavlake
0,5 kašičicebibera mlevenog
Kvasno testo sa spanaćem
100 gspanaća duboko smrznutog
200 gsira ovčijeg
50 gkisele pavlake
0,3 komadasvetlog kvasnog testa (jedna trećina)
2 kašika/eperšuna seckanog
100 gpšeničnog brašna
Dodatno
nekolikosemenki suncokreta
Picture - Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1

Pripremite

Ostavite spanać da se odledi u činiju. Napomena: Najbolje preko noći ili u mikrotalasnoj. Ovčiji sir iseckajte na kockice. Podmažite tepsiju i obložite je papirom za pečenje. Zagrejte rernu.

2

Svetlo kvasno testo

Prosejte brašno u činiju i dobro ga pomešajte sa suvim kvascem. Dodajte preostale sastojke i sve umutite mikserom (nastavci za mešenje) prvo kratko najmanjom, a potom 5 minuta najvećom brzinom, tako da dobijete glatko testo. Od tog testa odvojite 1/3 za kvasno testo sa spanaćem.

3

Kvasno testo sa spanaćem

Pomešajte spanać sa pavlakom. Dobro zamesite odvojeno svetlo kvasno testo sa smesom od spanaća, peršunom i brašnom. Na kraju dodajte ovčiji sir. Preostalo svetlo testo još jednom promesite, dodajući 1-2 kašike vode. Ostavite oba testa da odstoje pokrivena na toplom mestu, sve dok se vidno ne uvećaju. Oba nadošla testa pospite sa malo brašna, izvadite iz činije i još jednom kratko promesite na pobrašnjenoj radnoj površini. Svetlo testo razvijte u pravougaonik (40 x 25 cm). Testo sa spanaćem oblikujte u rolnu dužine oko 35 cm, položite ga na svetlo testo i uvijte ga u njega (krajeve malo stisnite). Stavite rolat od testa na tepsiju, premažite sa malo vode i zasecite u cik-cak. Ostavite rolat još jednom da odstoji na toplom mestu, dok se vidno ne uveća. Testo ponovo premažite vodom i pospite semenkama suncokreta, potom pecite.

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Stavite na rešetku da se hladi.