Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Hleb sa maslinama

Sa Mediterana

1 Pecivo

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Hleb sa maslinama

Uski četvrtasti kalup (30 x 11 cm):

malo masnoće

Kvasno testo:

30 g maslina/e zelenih
1 jabuka
350 g pšeničnog brašna
1 kesica Dr. Oetker Kvasca
1 kašičica šećera
1,5 kašičice soli
125 g krem sira sa začinskim biljem
125 ml mleka toplog
2 kašika/e maslinovog ulja

Priprema

Priprema

1

Pripremite

Isecite masline na sitne listiće. Jabuku oljuštite, očistite i grubo narendajte.

2

Kvasno testo

Prosejte brašno u činiju i dobro ga pomešajte sa suvim kvascem. Dodajte preostale sastojke i rendanu jabuku i sve umutite mikserom (nastavci za mešenje) prvo kratko najmanjom, a potom 5 minuta najvećom brzinom, tako da dobijete glatko testo. Na kraju dodajte seckane masline. Ostavite testo da odstoji pokriveno na toplom mestu, sve dok se vidno ne uveća. U međuvremenu podmažite kalup i zagrejte rernu. Testo pospite brašnom, izvadite iz činije i na pobrašnjenoj radnoj površini još jednom promesite ručno, pa stavite u kalup. Ostavite još jednom da odstoji dok se vidno ne uveća. Testo dijagonalno zasecite oštrim nožem oko 1 cm duboko, ne pritiskajte testo. Stavite kalup na rešetku u donjem delu rerne i pecite.

Temperatura rerne oko 200 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 180 °C

recipe.preparation.gas oko 180 °C

Nivo rerne: donja

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Izvadite hleb iz kalupa i stavite na rešetku da se ohladi.