Flag

Hleb-kuglof

1 kolač
Srednje teško
60
Napravite oblik po želji - svoj kuglof hleb.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Hleb možete da pečete i u uskom četvrtastom kalupu.Možete i da ga zamrznete. Nakon odleđivanja ga samo kratko zapecite u rerni.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Kuglof kalup (Ø 22 cm)
malo masnoće
pšenično brašno
Kvasno testo
200 gpšeničnog brašna tip 550
200 gražanog brašna
1 kesicaDr. Oetker Suvi pekarski kvasac
2 kašika/ezobenih pahuljica
1 kašikasemenki suncokreta
1 kašikasemenki lana
1 kašičicašećera
1,5 ravne kašičicesoli
3 kašika/ejestivog ulja
100 mlvode mlake
150 gblagog jogurta (3,5 % mm)
1 glavicacrvenog luka (oko 80 g)
1 malipraziluka (oko 100 g)
100 gfeta sira
Picture - Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1

Kvasno testo

Prosejte obe vrste brašna u činiju i dobro sjedinite sa suvim kvascem. Dodajte sve preostale sastojke osim povrća i sira, mutite mikserom (nastavci za mešenje) prvo najnižom, potom najvećom brzinom 5 minuta, tako da dobijete glatko testo. Ostavite testo da odstoji pokriveno na toplom mestu, dok se vidno ne uveća. U međuvremenu podmažite kalup za kuglof i pospite brašnom. Zagrejte rernu. Oljuštite luk i sitno iseckajte. Praziluk očistite, operite, isecite po dužini i isecite na tanke trake. Fetu iseckajte na kockice i umesite u testo zajedno sa lukom i prazilukom. Stavite testo u kalup za kuglof, premažite površinu vodom i pospite sa malo brašna. Pokrijte testo i ostavite ponovo da odstoji na toplom mestu dok se vidno ne uveća. Stavite kalup na rešetku na najnižem nivou rerne, eventualno prekrijte hartijom za pečenje

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Ostavite hleb da nakon pečenja odstoji u kalupu oko 10 minuta, istresite ga i okrenite, stavite na rešetku da se hladi.

  • Hleb možete da pečete i u uskom četvrtastom kalupu.Možete i da ga zamrznete. Nakon odleđivanja ga samo kratko zapecite u rerni.