Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Hleb-kuglof

Napravite oblik po želji

1 Kolač

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Hleb-kuglof

Kuglof kalup (Ø 22 cm):

malo masnoće
pšenično brašno

Kvasno testo:

200 g pšeničnog brašna tip 550
200 g ražanog brašna
1 kesica Dr. Oetker Kvasac
2 kašike zobenih pahuljica
1 kašika semenke suncokreta
1 kašika semenki lana
1 kašičica šećer
1 ½ ravne kašičice soli
3 kašike jestivog ulja
100 ml vode mlake
150 g blagog jogurta (3,5 % mm)
1 glavica crveni luk (oko 80 g)
1 mali praziluk (oko 100 g)
100 g feta sira

Priprema

Priprema

1

Kvasno testo:

Prosejte obe vrste brašna u činiju i dobro sjedinite sa suvim kvascem. Dodajte sve preostale sastojke osim povrća i sira, mutite mikserom (nastavci za mešenje) prvo najnižom, potom najvećom brzinom 5 minuta, tako da dobijete glatko testo. Ostavite testo da odstoji pokriveno na toplom mestu, dok se vidno ne uveća. U međuvremenu podmažite kalup za kuglof i pospite brašnom. Zagrejte rernu. Oljuštite luk i sitno iseckajte. Praziluk očistite, operite, isecite po dužini i isecite na tanke trake. Fetu iseckajte na kockice i umesite u testo zajedno sa lukom i prazilukom. Stavite testo u kalup za kuglof, premažite površinu vodom i pospite sa malo brašna. Pokrijte testo i ostavite ponovo da odstoji na toplom mestu dok se vidno ne uveća. Stavite kalup na rešetku na najnižem nivou rerne, eventualno prekrijte hartijom za pečenje

Gornji i donji grejači: približno 180°C (prethodno zagrejati rernu)

Vreo vazduh: približno 160°C (prethodno zagrejati rernu)

Peći: otprilike 60 Min.

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Ostavite hleb da nakon pečenja odstoji u kalupu oko 10 minuta, istresite ga i okrenite, stavite na rešetku da se hladi.

Informacije i nutritivne vrednosti Za recept Hleb-kuglof

Po porciji / komada Na 100 g / ml
Masti 0.1g 0g