Flag

Gospodski krem

1 Porcija
Jednostavno
40
Prelep krem za proslave i praznike.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Umesto seckane čokolade možete da koristite i Dr. Oetker Dekor Kakao mrvice.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Pripremiti
1 kesicaDr. Oetker Pudinga sa ukusom slatke pavlake
40 gšećera
500 mlmleka
Dodatno
75 - 100 gčokolade za kuvanje
4 - 5 kašika/eruma
200 gslatke pavlake
1 kesicaDr. Oetker Kremfixa
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
1

Pomešajte prašak za puding sa šećerom. Postepeno razmutite sa 6 kašika mleka, tako da dobijete glatku smesu. Preostalo mleko stavite da se kuva, kada provri skinite sa šporeta i metlicom umešajte razmucen puding. Vratite na šporet i uz neprestano mešanje kuvajte još jedan minut. Vruć puding odmah prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.

2

U međuvremenu iseckajte čokoladu (75 g) na sitne komadiće. U hladan puding umešajte rum i komadiće čokolade (ostavite malo po strani za ukrašavanje).

3

Slatku pavlaku umutite sa Kremfixom i Vanilin šećerom. 2/3 pavlake sjedinite sa pudingom i rasporedite krem u desertne čaše. Preostalu slatku pavlaku sipajte u špric za ukrašavanje i ukrasite deserte, pospite čokoladnim mrvicama.

4

Pripremite papir za pečenje, odsecite mali ćošak kesice sa čokoladom i na papiru iscrtajte ornamente po želji. Kada se čokolada stegne, pažljivo odvojite ornamente i time ukrasite desert.

  • Umesto seckane čokolade možete da koristite i Dr. Oetker Dekor Kakao mrvice.