Flag

Đevreci sa susamom

5 Peciva
Srednje teško
60
Priprema đevreka za svaki dan.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Tepsija
papir za pečenje
Kvasno testo
450 gpšeničnog brašna
1 kesicaDr. Oetker Suvi pekarski kvasac
2 kašičicešećera
1 kašičicasoli
50 mljestivog ulja npr. suncokretovog
1 komadbelance
200 mlvode tople
Premazivanje i posipanje
1 komadžumance
1 kašikavode
3 kašika/esusama
Picture - Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1

Kvasno testo

Prosejte brašno u činiju i pažljivo pomešajte sa suvim kvascem. Dodajte preostale sastojke i sve umutite mikserom (nastavci za mešenje) prvo kratko najmanjom, a potom 5 minuta najvećom brzinom, tako da dobijete glatko testo. Ostavite testo da odstoji pokriveno na toplom mestu, sve dok se vidno ne uveća. U međuvremenu obložite tepsiju papirom za pečenje, zagrejte rernu.Testo na pobrašnjenoj radnoj površini još jednom promesite, oblikujte rolnu i isecite na pet delova. Svaki deo testa razvijte kao sajlu dužine 35 cm, položite ih kao đevreke na tepsiju. Žumance umutite sa vodom, premažite đevreke i pospite susamom. Stavite da se peče.

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne.