Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Ćuretina sa prolećnim pirinčem

Ćuretina na drugačiji način - Dr. Oetker recept

1 Porcija

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Ćuretina sa prolećnim pirinčem

Sastojci:

250 g pirinča dugačkog (može i integralni)
malo soli
300 g praziluka
250 g šargarepe
200 g kelerabe
400 g ćurećih šnicli
1 kašika jestivog ulja
0,5 kašičice Dr. Oetker Gustin
sveže mleveni crni biber
slatka mlevena paprika
30 g maslaca
125 ml supe bistre
0,5 vezice peršuna
malo soja sosa (po želji)

Priprema

Priprema

Priprema

Pirinač pripremite prema uputstvu sa ambalaže u slanoj vodi, ocedite. Operite i očistite praziluk, šargarepu i kelerabe. Praziluk iseckajte ukoso na fine kružiće. Šargarepu isecite reckavim nožem na kolutiće, a kelerabe na sitne kockice. Ćuretinu operite pod mlazom hladne vode, obrišite kuhinjskim ubrusom i isecite na grube trake. Zagrejte ulje u šerpi, dodajte ćuretinu, pospite je gustinom i zapecite sa svih strana. Začinite meso solju, biberom, paprikom, pa izvadite iz šerpe. Otopite maslac u šerpi, prodinstajte povrće. Nalijte supom, dodajte pirinač i komadiće ćuretine i sve zajedno dinstajte još oko 5 minuta. Još jednom začinite začinima, a ukoliko volite ljuto, dodajte i malo soja-sosa. Pre služenja pospite seckanim peršunom.