Flag

Crème brulée

4 Porcija/e
Srednje teško
40
Probajte desert pripremljen kao u restoranu.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
5 komadažumanca
200 gslatke pavlake
150 mlmleka
60 gšećera (4 kašike)
1 šipkaDr. Oetker Burbon vaniline šipke
Posipanje
otprilike 20 gšećera
1

Priprema

U činiji za mućenje pomešajte žumanca, slatku pavlaku, mleko i šećer pomoću metlice za šne. Mešavinu propustite kroz cediljku. Dobro sjedinite tečnost sa srži burbon vanila šipke i sipajte u činijice. Stavite činijice u tepsiju, koju ćete toliko napuniti vodom, da činijce do pola stoje u vodi. Stavite tepsiju na srednji nivo rerne.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 140 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 120 °C


Krem izvadite iz vodene kupke i ostavite da se ohladi na rešetki.

2

Karamelizovanje

Karamelizujte kulinarskim brenerom. Za karamelizovanje možete da koristite i šećer u prahu, korica će u tom slučaju biti nežnija.