Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Čokoladni kolač sa višnjama

Pun ukus višnje i čokolade

1 Torta

Jednostavno 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Čokoladni kolač sa višnjama

Kalup sa štipaljkom:

papir za pečenje

Mućeno testo:

100 g mekog margarina ili maslaca
75 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
2 jaja
75 g pšeničnog brašna
20 g kakao praha
1 ½ ravne kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo
30 g čokolade grubo rendane

Nadev:

1 tegla višnja (neto težine 350 g ili 500 g svežih višanja)
300 ml mleka hladnog
1 kesica Dr. Oetker Fil za tortu sa ukusom čokolade

Preliv:

1 kesica Dr. Oetker Preliv za tortu prozirni
200 ml vode
2 kašike šećera
50 ml soka od višanja

Dodatno:

20 g čokolade grubo rendane ili Dr. Oetker kakao mrvica
2 kesice Dr. Oetker Dekor Kakao mrvica

Priprema

Priprema

1

Priprema:

Obložite dno kalupa papirom za pečenje. Zagrejte rernu. Višnje ocedite, pritom sačuvajte sok.

2

Mućeno testo:

U činiji za mućenje penasto umutite maslac ili margarin, muteći mikserom najvećom brzinom. Postepeno dodajte šećer, tako da dobijete vezanu smesu. Dodajte Burbon vanilin šećer. Na svakih 1/2 minuta umešajte po jedno jaje. Pomešajte brašno sa kakao prahom i praškom za pecivo i dodajte u smesu iz dva puta, muteći srednjom brzinom. Umešajte čokoladu pomoću varjače, ne mutite miskerom!Sipajte testo u kalup i poravnajte. Stavite da se peče na rešetki, na srednjem nivou rerne.

Gornji i donji grejači: približno 180°C (prethodno zagrejati rernu)

Vreo vazduh: približno 160°C (prethodno zagrejati rernu)

Umetanje: srednja

Peći: otprilike 45 Min.

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Odmah nakon pečenja odstranite obruč kalupa. Prevrnite kolač na papirom za pečenje obloženu rešetku i ostavite da se ohladi.

3

Nadev:

Umutite fil prema uputstvu sa kesice. Skinite sa kolača papir sa kojim se pekao, premestite ga na tacnu i obložite obručem kalupa ili prstenom za torte. Ravnomerno rasporedite fil po torti i obložite višnjama.

4

Preliv:

Sa vodom i sokom od višanja pripremite preliv prema uputstvu sa kesice. Odmah ga nanesite preko voća, od sredine ka rubu. Ostavite da se stegne.Ukrašavanje: Odstranite obruč kalupa i pospite rubove kolača čokoladom ili kakao mrvicama.

Informacije i nutritivne vrednosti Za recept Čokoladni kolač sa višnjama

Po porciji / komada Na 100 g / ml
Energetska vrednost 2kJ
1kcal
Masti 4.6g 0.5g
Ugljeni hidrati 3.1g 0.3g
Proteini 2.3g 0.3g