Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Čoko rozen kolač

Ukusan čokoladni kolač za celu porodicu

1 Porcija

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Čoko rozen kolač

Sastojci:

1 pakovanje Dr. Oetker Rozen kore

Potrebno za fil:

750 ml mleka
200 g šećera
40 g Dr. Oetker Kakao
45 g Dr. Oetker Gustin
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
150 g čokolade za kuvanje
125 g margarina
2 kašika/e ruma po želji

Potrebno za glazuru:

200 g čokolade za kuvanje
3 kašika/e ulja
čokoladne mrvice po želji

Priprema

Priprema

1

Priprema fila

U veću šerpu sipati 550 ml mleka staviti na šporet da se kuva. Kada mleko provri skloniti sa šporeta. Prethodno dobro razmutiti sledeće sastojke: 40 g kakao praha, 45 g gustina, 200 g šećera, 1 Dr.Oetker vanilin šećer i 2 kašike ruma, u 200 ml mleka. Kada mleko provri skloniti sa vatre i dodati pripremljene sastojke. Kuvati na srednjoj temperaturi, uz neprekidno mešanje, dok se fil ne zgusne. Skloniti sa šporeta i dodati 150 g čokolade za kuvanje (prethodno izlomljenu na kockice) i 125 g margarina izrezanog na listiće i mešati dok se ne istopi.

2

Filovanje kora

Vrućim filom ravnomerno premazati sve kore, osim poslednje. Prekriti folijom, staviti u frižider i pritisnuti. Posle par sati ili sutradan tortu preliti glazurom.

3

Priprema glazure

Otopiti na pari 200 g čokolade za kuvanje (prethodno izlomljene na kockice), sa 3 kašike ulja. Kratko prohladit i preliti kolač.