Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Čitni sa kruškama i đumbirom

Sastojci

Sastojci

Za recept Čitni sa kruškama i đumbirom

Sastojci:

700 g krušaka
300 g paprike žute i narandžaste
150 g mladog luka
250 ml vinskog sirćeta belog
25 g đumbira sveže narendanog (sve sastojke merite očišćeno)
250 g šećera
0,5 kesice Dr. Oetker Džemfixa 2:1
malo soli
malo tabasco sosa

Priprema

Priprema

1

Priprema

Kruške oljuštite, očistite, iseckajte na sitnije kockice i odmerite 700 g. Paprike očistite tako da im odstranite peteljke, unutrašnje bele rubove i koštice, zatim ih operite, iseckajte na sitne kockice i odmerite 300 g. Mladi luk očistite i operite, iseckajte na tanke kolutiće i odmerite 150 g. Zatim odmerite 250 ml sirćeta i ispasirajte s kruškama. Đumbir oljuštite, narendajte i odmerite 25 g.

2

Sve sastojke osim soli i tabasca pomešajte u loncu za kuvanje, te uz stalno mešanje kuvajte 8 minuta. Čitni začinite solju i tabascom. Mešajući još jednom sve zakuvajte. Skinite s vatre i ako je potrebno skinite penu. Pripremljene tegle napunite do vrha, zatvorite poklopcem na navoj. Napunjene tegle odmah okrenite naopako i u tom položaju ostavite oko 5 minuta.