Flag

Capreze torta od čokolade

8 Porcija/e
Srednje teško
40
Brza i ukusna capreze torta - sa čokoladom.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
4 komadajaja
200 gcrne čokolade (seckana)
170 gšećera
1 šipkaDr. Oetker Burbon vaniline šipke
250 gbademovog brašna
200 gmargarina sa maslacem
Krem
250 mlmleka
30 gšećera
30 gDr. Oetker Gustin
2 komadažumanca
150 gDr. Oetker Šlag pene (umućenog)
Dekoracija
150 gmalina
šećer u prahu
Picture - Dr. Oetker Gustin
Picture - Dr. Oetker Šlag pene (umućenog)
1

Umutiti mikserom cela jaja sa šećerom da se dobije lepa čvrsta masa, dodati margarin (margarin da bude mekan ali ne sme se grejati u mikrotalasnoj, najbolje da par sati stoji na sobnoj temperaturi), zatim otopljenu čokoladu, dodati bademovo brašno i sve ručno izmešati, dodati malo rendane čokolade.

2

Masu sipati u ring za pečenje pa peći u zagrejanoj rerni 40 minuta na 170 stepeni.

3

Krem

Staviti 200 ml mleka i šećer na tihu vatru da prokuva, ostatak mleka pomešati sa žumancima i gustinom i kad mlleko provri zakuvati krem. Kada se krem prohlladi umutiti ga mikserom i dodati mu 150 g umućenog šlaga.

4

Pečenu i ohlađenu tortu, namazati kremom poređati maline i posuti celu tortu prah šećerom.