Flag

Capreze limun torta

8 Porcija/e
Srednje teško
40
Brza torta sa patišpanjem od bademovog brašna i ukusom limete
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
4 komadajaja
200 gbele čokolade za kuvanje
320 gbademovog brašna
180 gmargarina sa maslacem
130 gšećera
2 kašika/ekisele pavlake
2 kašika/ekisele pavlake
2 kašika/esoka od limuna
1 komadlajma
1 komadlimun
Dekoracija
100 gborovnica
šećer u prahu
1

Otopiti čokoladu na pari. Penasto umutiti cela jaja sa šećerom, margarin staviti na tihu vatru da se otopi, izrendati koru lajma i limuna.Kada se jaja lepo umute dodati kiselu pavlaku, malo još izmutiti i dodati otopljenu belu čokoladu.

2

Dodati rendanu koru limuna i lajma, bademovo brašno, i na kraju dodati otopljeni margarin, sve lepo sjediniti i na kraju dodati sok jednog limuna, još malo promešati pa masu sipati u pripremljeni kalup.

3

Peći tortu u zagrejanoj rerni 40 minuta na 170 stepeni. Kada se ispeče i ohladi izvaditi iz ringa posuti šećerom u prahu i preko šećera staviti borovnice.