Flag

Božićna čokoladna mousse torta

16 Porcija/e
Teško
80
Biskvit sa lešnicima sa čokoladnim prelivom i nadevom od višanja
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Za lim za pečenje
papir za pečenje
obruč kalupa za torte
set kalupa za kekse
Smeša od belanaca
5 komadabelanaca
1 prstohvatsoli
120 gšećera
150 gmlevenih lešnika
1 kašičicacimeta
Nadev od višanja
1 teglakompota od višanja (neto 350 g)
2 kašičiceDr. Oetker Gustin
1 kašičicašećera
malocimeta mlevenog
Mousse od čokolade
300 gčokolade za kuvanje
600 gslatke pavlake umućene
Za ukrašavanje
Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Gustin
Picture - Dr. Oetker Kakao
1

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Obruč za torte (Ø 26 cm) stavite na lim. Zagrejte rernu. Električna rerna: oko 180°C

2

Smesa od belanaca

Belanca i so u posudi mikserom umitite na najvećoj brzini u čvrst sneg. Postupno na najvećoj brzini dodajte šećer, mešajući sve dok se ne otopi (4-5 min.). Umešajte lešnike i cimet. Polovinu smese raspodelite unutar obruča za torte na limu za pečenje. Obruč za torte oprezno uklonite. Ispecite prvu podlogu. Vreme pečenja: 18 - 20 Min.

3

Podlogu s papirom za pečenje povucite na kuhinjsku rešetku i ostavite da se ohladi. Potom povucite papir za pečenje. Od preostale smese ispecite drugu podlogu.

4

Nadev od višanja

Višnje dobro ocedite. Tečnost iz kompota sačuvajte i odvojite 150 ml. Kutlačom pomešajte gustin s približno 3 kašičice tečnosti, a ostalu tečnost zakuvajte sa šećerom, cimetom i vanilin šećerom. Dodajte pripremljenu smesu gustina i kratko zakuvajte, uz stalno mešanje. Zatim, umešajte oceđene višnje i ostavite da se malo ohladi.

5

Mousse od čokolade

Čokoladu za kuvanje grubo naseckajte i otopite na vodenoj pari pri niskoj temperaturi. Uzmite 3 kašičice otopljene čokolade i premažite jednu podlogu torte. Stavite obruč za tortu oko podloge. Nadev s višnjama raspodijelite po donjoj podlozi, ostavljajući 1-2 cm slobodno od ruba. Umutite slatku pavlaku u čvrst sneg. Najpre 3-4 kašičice umućene slatke pavlake pomešajte s otopljenom čokoladom, potom tu smesu oprezno umešajte u ostatak slatke pavlake. Polovinom smese premažite podlogu. Zatim, stavite drugu podlogu i lagano pritisnite. Preostali mousse stavite na podlogu i poravnajte. Tortu držite najmanje dva sata u frižideru.