Flag

Bobičasta torta od sira

16 Porcija/e
Srednje teško
40
Torta od sira i slatke pavlake s mešanim bobičastim voćem - sveža ili zamrznuta
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Tortu možete i zamrznuti.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Za pleh (Ø 26 cm)
malo masnoće
Mešano testo
250 gpšeničnog brašna
60 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
125 gmekog margarina ili maslaca
1 komadjaje (veličine M)
Nadev
250 gbobičastog voća mešanog (sveže ili zamrznuto)
2 kesiceDr. Oetker Želatin beli mleveni
750 gsira nemasnog, svežeg
12 kašika/evode hladne
250 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
sok od limuna - 2 limuna
malorendane kore limuna
500 gslatke pavlake
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Želatin beli mleveni
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
1

Namastite dno kalupa za torte. Zagrejte rernu. Električna rerna: oko 200°C. Rerna na vreo vazduh: oko 180°C.

2

Mešano testo

Sipajte brašno u posudu. Dodajte ostale sastojke i od svega mikserom (lopaticama) najpre na najmanjoj, a potom na najvećoj brzini umesite testo. Polovinu testa razvucite na dnu kalupa za torte i postavite obruč kalupa za torte oko njega. Kalup na rešetki stavite u rernu.


Nivo: sredina rerne. Vreme pečenja: oko 18 min. Odvojite i skinite obruč kalupa za torte. Podlogu dugim nožem odvojite od dna kalupa za torte, ali ostavite da se na njemu ohladi.

3

Obruč kalupa za torte očistite i namastite. Drugu podlogu razvucite i ispecite kao prvu podlogu. Odvojite i skinite obruč kalupa za torte. Podlogu dugim nožem odvojite od dna kalupa za torte i odmah nasecite na 16 komada, te ostavite da se ohladi na dnu kalupa za torte na rešetki. Položite celu podlogu na tacnu za torte i oko nje postavite obruč za torte.

4

Nadev

Bobice preberite, operite i ocedite ili ostavite da se odmrznu. Želatin umočite po uputstvu sa kesice u 12 kašika vode. Izmešajte sir sa šećerom, vanilin šećerom, limunovim sokom i limunovom koricom. Otopite želatin prema uputstvu sa kesice. Najpre 3 kašike od mase od sira izmešajte sa želatinom, potom izmešajte s preostalom masom. Umutite čvrsti šlag. Kad masa od sira počne želirati, umešajte šlag. Izmešajte otprilike jednu četvrtinu mase s bobicama. Polovinu belog krema poravnajte po podlozi. Po njoj rasporedite krem od bobica pa opet premažite preostalim belim kremom. Na to položite na komade razrezanu podlogu. Tortu stavite najmanje na 3 sata (najbolje preko noći) u frižider.

5

Pre posluživanja odvojite i skinite obruč kalupa ili obruč za torte. Tortu po želji pospite šećerom u prahu.

  • Tortu možete i zamrznuti.