Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Bobičasta torta od sira

Torta od sira i slatke pavlake s mešanim bobičastim voćem - sveža ili zamrznuta

16 Porcija/e

Zahteva određeno umeće 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Bobičasta torta od sira

Za pleh (Ø 26 cm):

malo masnoće

Mešano testo:

250 g pšeničnog brašna
60 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
125 g mekog margarina ili maslaca
1 jaje (veličine M)

Nadev:

250 g bobičastog voća mešanog (sveže ili zamrznuto)
2 kesice Dr. Oetker Želatin beli mleveni
750 g sira nemasnog, svežeg
12 kašika/e vode hladne
250 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
sok od limuna - 2 limuna
malo rendane kore limuna
500 g slatke pavlake

Priprema

Priprema

1

Namastite dno kalupa za torte. Zagrejte rernu. Električna rerna: oko 200°C. Rerna na vreo vazduh: oko 180°C.

2

Mešano testo

Sipajte brašno u posudu. Dodajte ostale sastojke i od svega mikserom (lopaticama) najpre na najmanjoj, a potom na najvećoj brzini umesite testo. Polovinu testa razvucite na dnu kalupa za torte i postavite obruč kalupa za torte oko njega. Kalup na rešetki stavite u rernu.

Nivo: sredina rerne. Vreme pečenja: oko 18 min. Odvojite i skinite obruč kalupa za torte. Podlogu dugim nožem odvojite od dna kalupa za torte, ali ostavite da se na njemu ohladi.

3

Obruč kalupa za torte očistite i namastite. Drugu podlogu razvucite i ispecite kao prvu podlogu. Odvojite i skinite obruč kalupa za torte. Podlogu dugim nožem odvojite od dna kalupa za torte i odmah nasecite na 16 komada, te ostavite da se ohladi na dnu kalupa za torte na rešetki. Položite celu podlogu na tacnu za torte i oko nje postavite obruč za torte.

4

Nadev

Bobice preberite, operite i ocedite ili ostavite da se odmrznu. Želatin umočite po uputstvu sa kesice u 12 kašika vode. Izmešajte sir sa šećerom, vanilin šećerom, limunovim sokom i limunovom koricom. Otopite želatin prema uputstvu sa kesice. Najpre 3 kašike od mase od sira izmešajte sa želatinom, potom izmešajte s preostalom masom. Umutite čvrsti šlag. Kad masa od sira počne želirati, umešajte šlag. Izmešajte otprilike jednu četvrtinu mase s bobicama. Polovinu belog krema poravnajte po podlozi. Po njoj rasporedite krem od bobica pa opet premažite preostalim belim kremom. Na to položite na komade razrezanu podlogu. Tortu stavite najmanje na 3 sata (najbolje preko noći) u frižider.

5

Pre posluživanja odvojite i skinite obruč kalupa ili obruč za torte. Tortu po želji pospite šećerom u prahu.

Dr. Oetker proizvodi koji se koriste

Kliknite ovde za više detalja o proizvodu

0 Odabrali ste