Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Berba jabuka kolač

Jesenji kolač

1 kolač

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Berba jabuka kolač

Tepsija (40 x 30 cm):

malo masnoće

„Sve u jednom“ testo:

250 g pšeničnog brašna
2 ravne kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo
200 g šećera
200 g margarina ili maslaca
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
4 jaja

Nadev:

4 velike nakisele jabuke
1 kesica Dr. Oetker Pudinga sa ukusom vanile
500 ml mleka (1/2 l)

Aprikotiranje:

75 g džema od kajsije
2 kašika/e vode

Priprema

Priprema

1

Priprema

Prvo podmažite samo dno tepsije (40 x 30 cm). Oljuštite jabuke za nadev, isecite na četvrtke, očistite i isecite na tanke listiće. Zagrejte rernu.

2

„Sve u jednom" testo

Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i prosejte u činiju. Dodajte preostale sastojke i sve preradite mikserom (nastavci za mućenje) kratko muteći najmanjom, potom 2 minuta najvećom brzinom, tako da dobijete ujednačeno testo. Sipajte testo u tepsiju i poravnajte.

3

Nadev

Poslažite listiće jabuka u tri kosa reda, slažući ih pritom poput crepova na krovu. Pripremite puding prema uputstvu sa kesice. Rasporedite krem preko listića jabuka i poravnajte. Stavite da se peče na sredini rerne.

Temperatura rerne oko 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 160 °C

recipe.preparation.gas oko 160 °C

Nivo rerne: srednja

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne.

4

U međuvremenu provucite džem od kajsija kroz sito, kratko ga prokuvajte u šerpi zajedno sa vodom. Kolač odmah nakon pečenja premažite džemom pomoću četkice. Ostavite kolač da se hladi na tepsiji, koju ste stavili na rešetku za kolače.